Ajankohtaista

Koulutus, Opetus ja koulutus

Haku joustavan perusopetuksen luokalle syksyksi 2021 on alkanut

15.3.2021

Nurmijärven kunnassa on käynnissä 15.3.–30.4.2021 (huom! hakuaikaa jatkettu) haku joustavan perusopetuksen luokalle.  JOPO-ryhmät on tarkoitettu Nurmijärven kunnan 8. – 9.-luokkien oppilaille, joilla on vaara jäädä ilman peruskoulun päättötodistusta tai heillä on vaikeuksia suoriutua opinnoistaan mm. heikon koulumotivaation, alisuoriutumisen ja runsaiden poissaolojen takia.

Klaukkalan JOPO-luokalle voivat hakea Klaukkalan alueen oppilaat (Isoniittu, Urheilupuisto ja Mäntysalo) ja Rajamäelle otetaan oppilaita Kirkonkylästä ja Rajamäeltä. Hakijat haastatellaan hakuajan päätyttyä ja valinnoista tiedotetaan toukokuussa. Lisätietoja hakemisesta saa JOPO-luokan työntekijöiltä ja oman koulun oppilashuollon henkilöstöltä. Hakulomakkeita saa omasta koulusta ja kunnan kotisivuilta.

Hakukohteena olevalta koululta ollaan yhteydessä kaikkiin hakijoihin ja sovitaan haastatteluaika hakuajan päätyttyä.

Joustava perusopetus tukee oppilasta toisen asteen koulutukseen siirtymisessä

Joustavan perusopetuksen tavoitteena on perusopetuksen oppimäärän suorittamisen lisäksi, että nuori löytää motivaation koulunkäyntiin, saa omaa osaamistaan vastaavan peruskoulun päättötodistuksen, löytää oman alan ja jatko-opiskelupaikan sekä hankkii tiedot ja taidot, joilla pärjää jatko-opinnoissa ja elämässä.

Opetus järjestetään koulussa lähiopetuksena ja osaksi työpaikoilla sekä muissa oppimisympäristöissä ohjattuna opiskeluna. JOPO-luokalla keskeinen opiskelumuoto on työssäoppiminen. Sen jaksoihin kuuluu työpaikan työtehtävien lisäksi opetussuunnitelman mukaisia opiskelutehtäviä. Työssäoppimisten tavoitteena on tehdä työelämä tutuksi käytännön kokemuksen ja tiedon kautta.

JOPO-opiskelun Avoimet ovet maaliskuussa

JOPO opiskeluun suunniteltu avoimet ovet -tilaisuus joudutaan muuttamaan koulukohtaisiksi etätilaisuuksiksi. Tilaisuudet järjestetään:

  • keskiviikkona 31.3. klo 16-17
  • perjantaina 9.4. klo 13-14.

Ilmoittaudu etätutustumisiin sähköpostitse

Ilmoittautuneille lähetetään linkki etätutustumiseen! Tervetuloa kuulolle!

Hakulomake

Hakemus joustavan perusopetuksen luokkaan 2021

Lisätietoja:

Erityisopetuksen asiantuntija Miira Armiselta puh. 040 317 4470.

 

Uutista päivitetty 15.4.2021 – Hakuaika jatkunut, lisätieto yhteydenottamisesta.

 

Takaisin listaukseen