Ajankohtaista

Kaavoitus, Kunnanhallitus, Maankäyttö, Päätöksenteko, Rakentaminen, Yritykset

Fortum kehittämässä Nurmijärvelle aluetta datakeskusinvestoinnille

8.2.2024

Nurmijärven kunta ja Fortum ovat solmimassa suunnitteluvaraussopimusta Sudentullin yritysalueelle. Fortumin suunnitelmissa on kehittää aluetta datakeskukselle tai vastaavalle toiminnalle.

Varaus koskee kunnan omistamaa noin 85,6 hehtaarin maa-aluetta, josta kunta varautuu osoittamaan Fortumille vähintään 50 hehtaarin tontin. Maa-alue sijaitsee Sudentullin alueella Klaukkalan kehätien varrella.

”Fortumin tavoitteena on kehittää ja markkinoida aluetta potentiaalisille datakeskusinvestoinnin tekijöille ja mahdollistaa toimijoille sujuvan hankkeen toteutuksen. Sudentullin alueen hyvät logistiset ja sähköverkkoyhteydet tekevät siitä erinomaisen kohteen. Fortum strategiansa mukaisesti edistää puhtaaseen sähköntuotantoon perustuvaa vihreää siirtymää”, toteaa Vesa Maso Fortumin Industrial Customer Electrification -yksiköstä.

Fortumin suunniteltu hanke liittyy yrityksen yhteistyökumppaneiden liiketoiminnan kehittämiseen. Fortumilla on tarkoitus hyödyntää omassa liiketoiminnassaan alueelle tulevasta toiminnasta syntyvää hukkalämpöä. Toiminnan käynnistyttyä alueelle syntyy toiminnan myötä 200-300 työpaikkaa, rakentamisajan työllisyysvaikutus on em. huomattavasti suurempi.

”Iloitsemme Nurmijärvellä Fortumin kiinnostuksesta Sudentullin alueeseen. Olemme panostaneet viime vuosina runsaasti yritysalueisiin ja elinkeinoelämän edellytysten kehittämiseen. Sudentullin alue on sijainniltaan pääkaupunkiseudun ykköspaikka, se on helposti saavutettavissa ja keskellä työvoimavaltaista kasvualuetta. Datakeskus Sudentulliin on tulevaisuusinvestointi Nurmijärven ja miksei myös koko Suomen näkökulmasta”, sanoo Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä.

Kyseessä on hankkeen ensimmäisen vaiheen sopimus. Varsinaiset investoinnit alueelle tekee datakeskushankkeiden toteuttaja.

Nurmijärven kunnanhallitus käsittelee suunnitteluvarausta kokouksessaan 12.2.2024. 

Takaisin listaukseen