Ajankohtaista

Asuminen, Ilmastotyö, Nuoriso, Opetus ja koulutus, Siistiksi, Sähkö, Tapahtumat, Yritykset

Earth Hour – sammuta 26.3. valot tunniksi ja tee ilmastolupaus maapallolle

23.3.2022

Earth Hour on maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma, jossa näytetään valomerkki luonnon ja ilmaston puolesta. Valojen sammuttaminen tunniksi on symbolinen ele, jolla osoitetaan huomio vakavalle asialle – ilmastonmuutoksen kiihtymiselle ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymiselle. Tänä vuonna Earth Hour on lauantaina 26.3. kello 20.30–21.30. Tapahtuma kannustaa samalla ihmisiä miettimään omia arjen valintojaan ja tekemään lupauksen maapallolle. Tapahtumalla luodaan myös paineita päättäjille, yrityksille ja talouselämän vaikuttajille, joilla kuitenkin on, se päävastuu ilmastotyöstä ja luonnonsuojelusta.

Earth Hour luo yhteisöllisyyttä ja innostaa ilmastotekoihin

Earth Hour on kasvanut vuosien saatossa valojen sammutuksesta kansanliikkeeksi, jonka tavoite on yhdistää ihmiset ilmasto- ja ympäristökriisin ratkaisemiseksi. Earth Hour innostaa ilmastotekoihin, lisää yhteishenkeä sekä vahvistaa yksilöiden ja yhteisöjen sitoumusta pitää huolta ympäristöstä.

Tällä ihmisten aikaansaamalla joukkovoimalla luodaan myös paineita päättäjille tehdä ripeitä ilmastotekoja ja toimia luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi.  Earth Hourin myötävaikutuksella on vuosien aikana muun muassa suojeltu meriä ja metsiä eri puolilla maailmaa.

Anna lupaus maapallolle

Jokaisen yksilön arkisilla teoilla ja pienilläkin muutoksilla on merkitystä. Varsinkin, kun niitä tekevät sadat, tuhannet ja jopa miljoonat ihmiset maailmanlaajuisesti.

Earth Hour ei ole vain tunnin tapahtuma, vaan tapahtuman toivotaan herättävän ja myös pysäyttävän ihmiset pohtimaan omia valintoja tunnista toiseen – antamaan lupauksia maapallolle. Lupauksilla halutaan innostaa ihmisä tekemään vastuullisempia ja kestävämpiä valintoja omassa arjessaan – syömisestä liikkumiseen ja kuluttamisesta energiankäyttöön. Mikä voisi olla sinun lupauksesi maapallolle?

WWF:n Earth Hour-verkkosivuilla voi käydä kertomassa oman lupauksensa, sivulta löytyy myös lupausvinkkejä. Lupauksen voi jakaa myös sosiaalisessa mediassa, käytä hashtageja #EarthHourSuomi ja #LupausMaapallolle ja halutessasi WWF:n Earth Hour-verkkosivujen materiaalipankista löytyviä kuvia.

Sammuta valot ja anna oma lupauksesi maapallolle! Yhdessä saamme suurimman vaikutuksen aikaan.

WWF Earth hour - kuva Aki-Pekka Sinikoski

Kuva: Aki-Pekka Sinikoski / WWF

Takaisin listaukseen