Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Uusi valtuusto aloittaa 18.8.

13.8.2021

Kesäkuun vaaleissa valitun valtuuston ensimmäinen kokous pidetään keskiviikkona 18.8. klo 18. Kokous pidetään korona-ajalle poikkeuksellisesti läsnäolokokouksena. Kokouspaikkana toimii Monikko, koska kunnanviraston valtuustosali on koronaetäisyyksien pitämiseen turhan ahdas. Kokousta voi seurata kunnan kotisivujen kautta sekä livenä, että kokouksen jälkeen taltiointina.

Tervetuloa mukaan nettilehterille 18.8. klo 18 alkaen

Ensimmäisen kokouksen asialistalla päähuomion saavat valtuuston järjestäytyminen ja toimielinten valinnat. Henkilövalintoihin liittyy mahdollisuus siitä, että tarvitaan suljettuja lippuäänestyksiä ja tästäkin syystä on teknisesti varmempaa, että tämä ensimmäinen kokous pidetään läsnäolokokouksena, eikä etänä.

Valintojen lisäksi ensimmäisessä valtuuston kokouksessa käsitellään kunnan hallintosääntöön kesäkuun kokouksen jälkeen tehdyt tekniset korjaukset. Hallintosääntö on kunnallisen päätöksenteon yksi keskeisimmistä ohjeista, joka on hyvä silmäillä läpi aina silloin tällöin ja josta löytyy vastaus vastuiden ja tehtävien jakoon sekä prosessien kulkuun.

Syksy tulee olemaan valtuustolle sukellus suoraan syvään päähän. Talousarvion käsittely alkaa lautakunnissa heti ensimmäisissä kokouksissa ja toinen isompi asia on strategiatyö, joka on jo käynnistynyt kuntalaiskyselyillä kesän aikana.

Syyskaudella alkaa myös valmistautuminen hyvinvointialueeseen siirtymiseen ja hyvinvointialueen vaalitkin pidetään jo 23.1.2022.

Lisäksi syksyllä on luvassa NUUKA-ohjelman päivittämistä, konserniselvitystyötä, kiinteistökehityksen ja kaavoituksen hankkeita, sekä useita isoja rakennusprojekteja.

Valtuustossa jatkaa 33 konkaria ja uusia aloittaa 18, eli kaikkiaan valtuutettuja on 51. Heistä 20 on naisia, eli 39% ja miehiä on 31, eli 61 %. Valtuuston keski-ikä on 53 vuotta.

Vaalien tuloksena puoluejakaumaksi muodostui seuraava:

Suurin ryhmä on Kokoomus, jolla on 14 valtuutettua eli 27% kaikista valtuutetuista. Toiseksi suurin ryhmä on Keskusta, jolla on 12 valtuutettua, eli 24% valtuutetuista. Kolmantena on Perussuomalaiset 11 valtuutetulla, joka tarkoittaa 22% valtuutetuista. SDP on neljäs ja sai 7 valtuutettua, eli 14 % kaikista valtuutetuista. Viidentenä kokojärjestyksessä on Vihreät, joilla on 5 valtuutettua, joka on 10% valtuutetuista. Kuudennella ja seitsemännellä sijalla ovat Vasemmistoliitto ja Kristillisdemokraatit, joilla on molemmilla 1 valtuutettu, joka on noin 2% valtuutetuista.

Valtuuston jäsenten nimet löytyvät jo kunnan kotisivuilta ja sinne on piakkoin tarkoitus päivittää myös yhteystiedot ja kuvat, jotta kuntalaisten on helppo asioida valtuutettujen kanssa.

Demokratia on yhteisten asioiden hoitamista yhdessä. Siksi on tärkeää, että vuoropuhelu toimii ja päätöksenteko on avointa ja osallistavaa.

Alla kuva valtuutetuista aakkosjärjestyksessä ryhmittäin.

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä