Nurmijärven blogi

Näin Nurmijärvi rakentuu

Näin Nurmijärvi rakentuu

Uudistettu pääkirjasto kutsuu viihtymään

26.9.2022

Pääkirjastossa eletään jännittäviä hetkiä: peruskorjatun kirjaston ovet avautuvat asiakkaille vihdoin ensi viikon maanantaina 3. lokakuuta kello 9. Aivan kohta pääset siis ihailemaan uudistuksia itse, mutta raotetaanpa vielä hieman verhoa ennen sitä. Tässä muutamia kuvapareja muuttuneista tiloista. Kuvaparien ensimmäiset kuvat on otettu vuosien saatossa ennen saneerausta, jälkimmäiset saneerauksen jälkeen.

Aulaan avaruutta

Sisäänkäynti on nyt entistä avarampi, kun vanha palvelutiski on väistynyt oleskeluaulan tieltä. Eteiseen on saatu kauan kaivattu palautusautomaatti. Lehtisali on vanhalla tutulla paikallaan, mutta kaikki sen kalusteet on uusittu. Lehtisalin kupeeseen on saatu suojainen soppi kopiointia ja tulostusta varten. 

Kirjaston asiakaspalvelutiski, jossa tietokoneita, kirjakärry ja kassa. Näkymä kirjaston ulko-ovelle.

Kirjaston ulko-ovi, palautusautomaatti ja lehtisalin nurkkaus.

 

Tilaa istuskeluun

Oleskeluaula toimii vielä hetken tavarantoimituspisteenä, joten pidetään sen kalustus vielä arvoituksena. Uudessa kirjastossa on kuitenkin hyvin tilaa istuskeluun ja lueskeluun, sillä erilaisia istuimia, muun muassa nojatuoleja ja raheja, on ripoteltu ympäri kirjastoa. Uusi asiakaspalvelutiski löytyy nyt sisään tultaessa oikealta.

Kirjaston asiakaspalvelutiski. Tiskissä kaksi kirjastonhoitajaa. Vasemmanpuoleinen seisoo, oikeanpuoleinen istuu.

Kirjaston asiakaspalvelutiski. Tiskissä kaksi kirjastonhoitajaa. Vasemmanpuoleinen seisoo, oikeanpuoleinen istuu.
Henkilökuntakin viihtyy vuodesta toiseen!

Musiikkiosastosta lastenosasto

Vieläkö muistat vanhan musiikkiosaston? Se on nyt muunnettu lastenosastoksi, jonka värikäs tilakaluste, satuhuone ja pelinurkkaus houkuttelevat pieniä asiakkaita viettämään vapaa-aikaansa kirjastossa.

Kirjaston musiikkiosasto: hyllyissä nuotteja, levyjä, kirjoja ja elokuvia.

Kirjaston lastenosasto. Hyllyissä lastenkirjoja, perällä pelihuone.

Lastenosastosta nuortenosasto

Vanhan lastenosaston tilalla on nuortenosasto, jonka peräseinää koristavat parvi ja nuorten oma valtakunta Nurjasto. Parven alta löytyy nyt myös musiikkiosasto. 

Kirjaston lastenosasto. Hyllyissä lastenkirjoja. Edessä tuoliryhmä. Taustalla aurinkovarjo ja satukoppi.

Kirjaston nuortenosasto. Hyllyissä kirjoja. Taustalla parvi, jossa nojatuoleja.

 

Kirjoilla uudet paikat

Kirjastosali on kokenut kasvojenkohotuksen, mutta pääasiassa ovat toki edelleen kirjat. Hyllyjen välissä seikkaillessa voi kulua aluksi tovi jos toinenkin, sillä kirjojen paikat ovat pitkälti vaihtuneet. Varaudu siis tullessasi pieneen aivojumppaan!  

Kirjastosali täynnä kirjahyllyjä. Kuvattu ylhäältä päin.

Kirjastosali täynnä kirjahyllyjä. Kuvattu ylhäältä päin.

 

Vuonna 1984 rakennetun kirjastomme ilme on nyt päivitetty tähän päivään. Voimme ylpeinä toivottaa asiakkaat taas tervetulleiksi yhteiseen olohuoneeseemme. Hyllyt notkuvat niin uusia kuin vanhojakin kirjoja, joten tulehan lainaamaan! 

Bloggaajina kirjastolaiset

Takaisin listaukseen

Blogi-kirjoituksia rakentamisesta, maankäytöstä, kaduista, virkistys- ja liikunta-alueista, ympäristöasioista, asumisesta ja liikenteestä. Blogin kirjoittajina kunnan työntekijät ja sidosryhmien edustajat.

Ilmakuva Nurmijärven kirkonkylästä.