Nurmijärven blogi

Näin Nurmijärvi rakentuu

Näin Nurmijärvi rakentuu

Tullaan tutuksi – tilakeskuksen ylläpitoyksikön ilmiöntekijät

7.3.2022

Kunnan tilakeskus huolehtii monista kuntalaisille tärkeistä asioista, kuten esimerkiksi kiinteistöjen päivittäisestä kunnosta ja huollosta kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Tilakeskuksessa työskentelee 40 henkilöä – 17 kiinteistönhoitajaa, 11 toimialahenkilöä ja 12 korjausrakentamisen työntekijää – osaamista löytyy siis monelta alalta.

Meillä tilakeskuksessa on aloittanut uusia ilmiöntekijöitä kiinteistöjen ylläpito- ja kunnostustehtävissä. Mitä kaikkea heidän toimenkuvaansa kuuluu, ja miten työskentely Nurmijärvellä on lähtenyt käyntiin? Kysytäänpä suoraan heiltä, ylläpitoinsinööri Toni Borgenströmiltä ja ylläpitopäällikkö Pertti Alakotilalta.

Kunnan tilakeskuksen ylläpitopäällikkö Pertti Alakotila.
Pertti Alakotila
Kunnan tilakeskuksen ylläpitoinsinööri Toni Borgenström.
Toni Borgenström

 

Mikä sai sinut hakemaan Nurmijärven kunnalle töihin?

Toni: Työtehtävien monipuolisuus. Tilakeskuksen ylläpitoyksikössä pääsen hyödyntämään esimerkiksi karttunutta LVI-alan kokemustani kokonaisvaltaisesti.

Pertti: Olin miettinyt jo pidemmän aikaa työpaikan, ja jopa toimenkuvan vaihtoa. Kun sitten eräs tuttuni kunnalta vinkkasi avautuneesta ylläpitopäällikön paikasta, päätin hakea paikkaa. Ylläpitopäällikön työnkuva vaikutti lisäksi niin mielenkiintoiselta ja erilaiselta silloiseen työnkuvaani verrattuna, että päätin jättää hakemuksen.

Millaisia tehtäviä ja vastuualueita kuuluu toimenkuvaasi?

Toni: Ylläpitoyksikön ylläpitoinsinöörinä toimin lämpö-, vesi-, ilmastointi- ja automaatiotehtävissä asiantuntijana.

Pertti: Johdan tilakeskuksen ylläpitoyksikköä. Vastuulleni kuuluu kunnan rakennusten ylläpito- ja kunnostustehtävät ja niiden koordinointi. Työtä riittää ja päivät kuluvat mukavan nopeasti muun muassa erilaisten kehityshankkeiden eteenpäin viemisessä ja juoksevien asioiden hoidossa.

Millainen vaikutelma sinulla on syntynyt Nurmijärven kunnasta – alueena ja työnantajana?

Toni: Olen ollut aikaisemminkin Nurmijärven kunnan palveluksessa, joten taustatietoa oli jo hieman. Kunta alueena on todella laaja ja ylläpidettäviä kiinteistöjä meillä on paljon. Työyhteisö on osaava, ja minut otettiin myös hyvin vastaan aloitettuani työt.

Pertti: Alkuvaikutelma on ollut hyvä. Kunta on minulle jo pääpiirteissään entuudestaan tuttu, koska olen ollut työharjoittelussa kunnan teknisessä keskuksessa 1990- luvulla. Nyt työskentelen tilakeskuksessa ja olen viihtynyt erinomaisesti.

Millainen on oma tiimisi? Miten yhteistyö on käynnistynyt?

Toni: Oma tiimini on todella ammattitaitoinen ja yhteistyö sujuu hyvin. Pienellä porukalla kun tehdään, niin yhteistyö on avainasemassa.

Pertti: Oma tiimini vaikuttaa erittäin motivoituneelta, ammattitaitoiselta ja hyvähenkiseltä. Itseni lisäksi tiimiini kuuluu tekninen isännöitsijä Harri Lankinen, kiinteistötyönjohtaja Pasi Himanen, korjaustyönjohtaja Juha- Matti Valkama ja ylläpitoinsinööri Toni Borgenström.

Millaisia terveisiä haluat lähettää kuntalaisille?

Toni: Hyvää alkanutta vuotta 2022! Pidetään kunta elinvoimaisena jatkossakin.

Pertti: Meillä on upea kunta. Ylläpitoyksikössä tehdään arvokasta työtä kunnan rakennusten ja kuntalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden eteen. Olemme ylpeitä ja iloisia voidessamme palvella teitä.

Takaisin listaukseen

Blogi-kirjoituksia rakentamisesta, maankäytöstä, kaduista, virkistys- ja liikunta-alueista, ympäristöasioista, asumisesta ja liikenteestä. Blogin kirjoittajina kunnan työntekijät ja sidosryhmien edustajat.

Ilmakuva Nurmijärven kirkonkylästä.