Nurmijärven blogi

Ilmiöntekijät

Ilmiöntekijät

Toni – liikuntasuunnittelija

12.10.2022

Toni - liikuntasuunnittelija

#ilmiöntekijät-kampanja esittelee monipuolisesti kunnan ammattilaisia. Nyt esiin pyörähtää liikuntasuunnittelija Toni.

“Tiesin heti liikunnanohjaajaksi valmistuttuani hakeutuvani töihin julkiselle puolelle, koska myyntiaspektin sijaan siellä toimintaa ohjaa tarvelähtöisyys.  Mietimme aina, mitä yhteiskunnan kannalta olisi järkevintä ja kannattavinta tehdä.

Pidän periaatteena sitä, että palvelut perustuvat spontaanien ideoiden sijaan tarpeisiin. Saatavilla on paljon tutkimustietoa, myös kuntakohtaista sellaista, jota hyödyntämällä voimme tavoittaa kunnan liikuntapalveluiden suhteen katveessa olevat ihmiset. Kunnan lasten ja nuorten liikuntasuunnittelijana pääsen vaikuttamaan juuri näihin asioihin.

Työni on hyvin monipuolista; se on sekä tekemistä että kehittämistä eikä peruspäivää ei ole. Välillä ohjaan liikuntaryhmiä ja välillä istun koneen äärellä,  kirjoittelen hakemuksia ja piirtelen powerpointteja. Suunnittelen ja toteutan yhteistyökuvioita kunnan muiden toimijoiden sekä urheiluseurojen ja järjestöjen kanssa. Polkaisen myös pystyyn erilaisia hankkeita, kuten viimeksi nuorten ja nuorten aikuisten liikkumis- ja elintapaneuvonnan  kehittämiseen tähtäävän projektin.

Kunnan liikuntatoimella on mielestäni hyvät edellytykset tehdä merkityksellistä työtä. Meillä on ajan hermoilla työtä tekevä esihenkilö sekä mainio porukka. Olemme viime vuosina tehneet paljon asioita, joiden eteenpäin vieminen on aiemmin ollut vaikeaa ja epävarmaa.  Aina ei olla onnistuttu, mutta eteenpäin on menty. Suuret muutokset vaativat paljon aikaa.

Itse pyrin kehittämään paitsi osaamistani myös itseäni ja näen kouluttautumisen erittäin tärkeänä. Opiskelenkin tällä hetkellä työni ohessa liikunnan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Vierumäellä. Vapaa-ajalla luen paljon, viime vuonna noin kirjan viikossa, lähinnä historiallisia romaaneja ja kirjaklassikoita. Pelailen konsolipelejä ja vingutan museokorttia, minkä muilta jutuilta kerkeän. Vietin muun muassa viime vapun Kansallismuseossa, missä oli mukavan rauhallista.”

Toni - liikuntasuunnittelija  Toni - liikuntasuunnittelija

 

 

Takaisin listaukseen

Nurmijärven kunnassa työskentelee noin 1800 työntekijää. Eri ammattinimikkeitäkin on yli 200. #ilmiöntekijät-kampanja esittelee monipuolisesti Nurmijärven kunnan ammattilaisia.

Tutustu ilmiöntekijät-tarinoihin >>

Ilmiöntekijät