Nurmijärven blogi

Ilmiöntekijät

Ilmiöntekijät

Tiina – työhyvinvointipäällikkö

11.1.2023

“Olen onnellinen saadessani olla avuksi. Ja tässä työssä voin todellakin tehdä sitä.

Vaikka kohtaamamme asiat ovat monesti haastavia ja tunnemme olevamme solmussa niiden kanssa, ei vastaan ole tullut sellaista päivää, etten kokisi tekeväni merkityksellistä työtä.

Olen toiminut Nurmijärven kunnan henkilöstöpalveluissa nyt kymmenen vuotta ja siitä kolmisen vuotta työhyvinvointipäällikkönä. Vastaan työhyvinvointiin ja työkykyjohtamiseen liittyvistä prosesseista ja kehittämisestä sekä työsuojelupäällikön lakisääteisistä tehtävistä.

Tehtäväkenttäni on hyvin laaja, ja monet asioista linkittyvät toisiinsa – tavalla tai toisella. Toimin työssäni asiantuntijana, mutta myös tukipalveluna organisaation eri toimijoille. Välillä pohdimme yksittäistä työntekijää ja välillä koko kuntaa koskevia asioita. Juuri se monipuolisuus tekee tehtävistäni niin mielenkiintoisia.

Nurmijärven kunta on tästä vinkkelistä katsottuna kookas. Organisaatiomme on kuitenkin melko ohut, joten kaikkeen, johon haluaisimme osallistua emme valitettavasti pysty. Toisaalta tämän kokoisessa organisaatiossa asioita saadaan vietyä eteenpäin ketterästi; tunnemme väen asioiden äärellä, mikä helpottaa tekemistä suuresti.

Ihmisten arvokas kohtaaminen ja kohtelu ovat minulle tärkeitä asioita. Tässä työssä riittää haasteita, ja on tärkeää, että tunnistaa myös oman toimintansa rajat.  Lopputulos kun ei ole aina itsestä kiinni.  Meillä on onneksi mahtava tiimi, ja teemme paljon yhteistyötä eri tahojen kanssa. On hienoa, kun yhteistyö saadaan sujumaan niin, että sen ansiosta saamme aikaan kestäviä ratkaisuja.

Jokaisessa onnistuneessa työhönpaluussa tai onnistuneessa töiden muokkaamisessa, jonka ansiosta yksittäinen työntekijä on voinut jatkaa työuraansa, on aihetta ylpeyteen.

Käsittelen työssäni asioita, joilla on taipumusta hiipiä mieleen myös vapaa-ajalla. Harrastan liikuntaa monessa muodossa ja laulan kuorossa – se yhdistelmä  auttaa jaksamaan niin psyykkisesti kuin fyysisestikin. Haastavien kuoroteosten laulaminen edellyttää keskittymistä, jolloin kuormittavat asiat viimeistään unohtuvat.”

Tiina - työhyvinvointipäällikkö

Tiina - työhyvinvointipäällikkö

 

Takaisin listaukseen

Nurmijärven kunnassa työskentelee noin 1800 työntekijää. Eri ammattinimikkeitäkin on yli 200. #ilmiöntekijät-kampanja esittelee monipuolisesti Nurmijärven kunnan ammattilaisia.

Tutustu ilmiöntekijät-tarinoihin >>

Ilmiöntekijät