Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Tee kuten muutkin – muuta Nurmijärvelle!

12.11.2021

Nurmijärvi houkuttaa muuttajia ja tonteista on ollut paljon kysyntää. Tonttikysyntään saadaan helpotusta ensi viikolla, kun Rajamäellä saadaan 16 uutta omakotitonttia jakoon.

Rajamäki on ollut viime vuosina kovin kysyttyä aluetta. Tontteja on viimeisen kahden vuoden aikana luovutettu 62 kappaletta. Nyt alueelle avautuu haettavaksi 16 uutta omakotitonttia. Kuusi tonttia sijaitsee Kylänpään alueella ja 10 Saunatien alueella.

Tontteja voi hakea 15.-26.11.2021. Tontit jaetaan arvontamenettelyllä. Arvontamenettelyhaku päättyy pe 26.11.2021 klo 15.00. Tutustu karttapalveluun. Lukemisen arvoista tontin hankkijalle on myös tonttien haku- ja luovutusperiaatteet.

KUUMA-seutu oli suurimpia väestönkehityksen voittajia vuonna 2020. Väestönlisäys oli suurempaa viime vuonna kuin kertaakaan 2010-luvulla ja kaksinkertaistui edeltävään viiteen vuoteen verrattuna.  Väestönlisäystä ja kasvaneita muuttovoittoja selittää 25-44-vuotiaiden nuorten aikuisten tulomuuttojen kasvu pääkaupunkiseudulta. Muuttovoitot kolminkertaistuivat Helsingistä ja yli kaksinkertaistuivat Vantaalta ja Espoosta vuonna 2020 edeltäviin vuosiin verrattuna.

Timo Aron tutkimuksen mukaan kokonaisnettomuuton osalta Nurmijärvi oli sijalla kymmenen tammi-kesäkuun 2021 tilastossa. Nurmijärvi houkuttaa muuttajia siis ilmiömäisesti.

Vuoden 2018 Kuntapalvelut –tutkimus paljasti, että Rajamäellä asuvat Nurmijärven tyytyväisimmät asukkaat.

Kylänpää on hyvän elämän asuinalue. Lapsiystävällisellä alueella on tarjolla sekä omakoti- että paritalotontteja. Niille mahtuu enemmänkin elämää. Alue tarjoaa rauhallisen asumisen sekä loistavat etätyömahdollisuudet, koska koko alueella kulkee tehokas valokuitu. Lenkkimaastot kutsuvat heti kotiovelta.

Rajamäellä kaikki on lähellä. Kylänpään alueelta löytyy kauppakeskus Lähde, ja kävelymatkan päässä sijaitsevat myös Rajamäen keskustan palvelut. Kylänpäässä sijaitsee uusi Metsolan alkuluokkatalo, joka toivottaa tervetulleeksi uudet esikoululaiset ja ensiluokkalaiset.

Kylänpäässä on myös poikkeuksellinen etu moniin muihin paikkoihin verrattuna; upeat hiihtoladut, lenkkipolut ja maastopyörämaastot lähtevät takapihalta. Kiljavannummella kulkee yhteensä noin 35 kilometriä helppokulkuisia ulkoilureittejä. Ja kulkeepa alueen vierestä myös oikea vaellusreitti, Seitsemän veljeksen vaellusreitti.

Urheilupuiston nurmikentät, kuntosalit ja Rajamäen uimahalli, joka palkittiin vuoden vesiliikuntapaikkana vuonna 2018, ovat kävelymatkan päässä. Lähettyvillä on myös ainutlaatuinen Sääksjärvi ja sen upea uimaranta.

Tutustu lisää alueeseen. Teemasivut aukeavat viimeistään 15.11. osoitteessa www.nurmijarvi.fi/kylanpaa

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä