Nurmijärven blogi

Ilmiöntekijät

Ilmiöntekijät

Suvi ja Tiiu – tehokaksikko

14.11.2019

Ilmiöntekijät Suvi ja Tiiu

#ilmiöntekijät-kampanja esittelee monipuolisesti kunnan ammattilaisia. Tänään vuorossa on oikea tehokaksikko eritysopettaja Suvi ja koulunkäynninohjaaja Tiiu.

“Kaikki alkoi siitä, että pidimme valinnaista tiedekurssia muutaman vuoden ajan. Kurssi oli aina tosi täynnä ja hirveän suosittu. Tänä syksynä tempaisimme tiedekerhon käyntiin, ja siinäkin paikat täyttyivät nopeasti innokkaista tutkijanaluista.

Tiedekerhossa tutkitaan, ihmetellään ja opitaan uutta arjen ilmiöistä hauskalla tavalla. Syksyn teemana on ollut keittiökemiaa – ruokaa ja reaktioita. Olemme esimerkiksi tutkailleet, miten eri kohotusaineet käyttäytyvät kaurakekseissä, tehneet väriainetutkimuksia karkeilla, lennättäneet soodaraketteja, taituroineet sokerisateenkaaria ja selvittäneet maailman parhaimman saippuakuplareseptin salaisuuden, jonka jälkeen saimme tehtailtua jopa viisimetrisiä saippuakuplia.

Parasta tässä on ollut se, miten innoissaan lapset ovat kerhosta, ja varsinkin tyttöjen syttymistä tiedetemppuihin on ollut mukava seurata. Lapset tulevat kysymään jo monta päivää ennen, milloin on seuraava kerhokerta ja mitä siellä tehdään. Monet pyytävät temppujen ohjeita kotiinkin ja koulun käytävillä on hauska sivukorvalla kuunnella, miten kerholaiset selittävät silmät loistaen toisille sekä kerhossa tehtyjä, että omia, kotona kokeilemiaan tutkimuksia.

Olemme itsekin oppineet tässä tosi paljon. Kodeissamme on aika ajoin käynnissä ”testilaboratoriot”, joissa testaamme näitä temppuja. Kerhoa varten suoritimme myös pienen yliopistotasoisen kurssin. Kerho vaatii paljon suunnittelemista ja aikaa, mutta vaikka olemme tehneet tosi paljon taustatyötä, niin tunteja ei lasketa, kun lapset ovat olleet niin innoissaan.

Oma heittäytyminen on hirveän tärkeää muksuille. Kun itse innostuu, hekin innostuvat.”

#nurmijärvionilmiö
#erityisopettaja
#koulunkäynninohjaaja
Kiitos #zonta !

Takaisin listaukseen

Nurmijärven kunnassa työskentelee noin 1800 työntekijää. Eri ammattinimikkeitäkin on yli 200. #ilmiöntekijät-kampanja esittelee monipuolisesti Nurmijärven kunnan ammattilaisia.

Tutustu ilmiöntekijät-tarinoihin >>

Ilmiöntekijät