Nurmijärven blogi

Ilmiöntekijät

Ilmiöntekijät

Reetta – palvelussuhdepäällikkö

19.12.2022

“Minulla on onni tehdä merkityksellistä työtä. Vaikka asiat ovat välillä kimurantteja, tiedän tekeväni hyvää.

Aloitin Nurmijärvellä palvelussuhdepäällikkönä alle vuosi sitten. Henkilöstöpalveluissa uusi tulokas otettiin lämpimästi vastaan ja “kotiuduin” tänne nopeasti. Asun edelleen Kanta-Hämeessä ja työmatkani on melko pitkä, osin tarkoituksellisesti; työasiat ehtivät matkan aikana asettua paikoilleen.  Jos ne kuitenkin seuraavat kotiin, suuntaan salille ja poljen spinning-pyörällä niihin etäisyyttä.

Tein vastaavia tehtäviä aiemmin pienemmässä kunnassa, missä työntekijöitä oli vähemmän ja organisaatio pienempi. Kokoerosta huolimatta kanssakäyminen täällä Nurmijärvellä on kuitenkin yllättävän välitöntä ja joustavaa.

Palvelussuhdepäällikkönä päiväni koostuvat palavereista ja erilaisista yhteydenotoista, mutta myös akuuteista tilanteista. Ei ole tavanomaista päivää ja se on samalla tämän työn suola sekä sokeri.

Tehtävänäni on pitää huolta kunnan työntekijöiden palvelussuhdeasioista. Ohjaan ja kehitän kunnan palkkaus- ja palkitsemisjärjestelmiä ja henkilöstöprosesseja.  Osallistun myös henkilöstöpalveluiden kehittämishankkeisiin. Huolehdin omalta osaltani organisaation muutosjohtamisen tuesta, ohjaan työnantajan edustajana yhteistoimintaa ja  tuen esihenkilöitä ja johtoa yhteistoimintaan liittyvissä asioissa. Teen läheistä yhteistyötä kunnan johdon, esimiesten ja henkilöstön edustajien kanssa.

Lyhykäisesti sanottuna, vaikutan omassa roolissani niihin työn tekemisen edellytyksiin, joita kentällä on. Loppupeleissä se tarkoittaa sitä, että olemme taustalla tukemassa ja vaikuttamassa siihen, miten palveluita saadaan parhaiten tarjottua kuntalaisille.

Pyrin  kehittymään työssäni vahvaksi osaajaksi siten, että osaisin vielä paremmin tarjota tukeani toimialojen arkeen ja muutostilanteisiin. Tiedän onnistuneeni silloin, kun jokin haastava neuvotteluasia on saatu ratkaistua tai toimimaton käytäntö korjattua ja se näkyy arjen toiminnan helpottumisena.

Teen töitä aivan uskomattoman hienossa porukassa. Täällä tehdään töitä ammattitaidolla, innostuneesti ja suurella sydämellä, ja minulla on ilo olla osa sitä.”

Reetta - palvelussuhdepäällikkö

Takaisin listaukseen

Nurmijärven kunnassa työskentelee noin 1800 työntekijää. Eri ammattinimikkeitäkin on yli 200. #ilmiöntekijät-kampanja esittelee monipuolisesti Nurmijärven kunnan ammattilaisia.

Tutustu ilmiöntekijät-tarinoihin >>

Ilmiöntekijät