Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Pyörällä päästään – fillarikesä 2022

4.7.2022

Kesä 2022 on Nurmijärvellä fillarikesä. Miksikö?

  1. Pyöräily on laji, jota voi tehdä itselle sopivaan tahtiin – maisemia ihaillen tai hiki päässä.  
  2. Polttoaineiden hintojen nousu on tehnyt pyöräilystä varsin houkuttelevan vaihtoehdon. 
  3. Pyöräily on taito, jota kerran opittuaan ei unohda. 
  4. Pyöräily on helposti saavutettavissa oleva laji. Suurella osalla meistä on jo pyörä – ja jos ei löydy, niin suurella todennäköisyydellä lähipiiristä löytyy joku, jolta pyörää voi lainata.  
  5. Pyöräilyn harrastajat ovat laatineet meille uuden huikean Seitsemän veljeksen pyöräreitin. 

Luit aivan oikein! Olemme saaneet Nurmijärvelle ihan oikean pyöräilyreitin, jonka varrelle saamme pian myös viitoituksen. Koska olemme asiasta niin innostuneita, julkaisemme pyöräreitin kartan jo nyt, jotta reittiä voi alkaa heti hyödyntää. 

Pyöräreitti suunniteltiin hienona yhteistyönä kuntalaisten kanssa. Idean kunnan matkailukoordinaattorille esitti kunnanvaltuutettu Sampo Karpo. Suunnitteluvastuu reitistä annettiin paikallisille pyöräilyn asiantuntijoille ja harrastajille, kiitos mukana olleet pyöräilyaktiivit ja matkailuyrittäjät yhteistyöstä! 

Pyöräreitti on nimetty Seitsemän veljeksen pyöräreitiksi, koska se kulkee veljesten maisemissa ja nimi noudattelee yhtenäistä linjaa Seitsemän veljeksen vaellusreitin kanssa.  

Reitti kulkee useiden kunnan keskeisten nähtävyyksien, kesäkahviloiden ja muiden mukavien pysähdyspaikkojen ohi. Reitin tiestö on asvaltoitua, mutta reitin varrella oleviin kohteisiin mentäessä voi olla myös sorapäällysteisiä osuuksia. Reitti kulkee pääsääntöisesti maantien vartta ja pientareiden leveyksien vaihdellessa, turvallisuusasiat on hyvä huomioida erityisen tarkkaan.  

Reitti on suunniteltu siten, että matkapyöräilyn harrastajat saavat sen ympäri ajaessaan hyvän treenin. Suunnittelussa otettiin huomioon, että reittiä voi hyvin ajaa myös osissa vaikka välillä majoittuen ja mielenkiintoisista kohteista sekä Nurmijärven palveluista nauttien.   

Reitin markkinoinnissa ja kuvituksessa hyödynnetään sarjakuvataiteilija Kristian Huitulan piirtämiä veljeksiä, jotka ovat tuttuja Seitsemän Veljeksen juhlavuodelta 2020.  

Kävin itse kesäisenä iltana jopoilemassa pätkiä reitistä ja hienointa oli se, miten pyöräillessä kesä tuntui kaikissa aisteissa ja maisemat tulivat autoilua paljon paremmin ulottuville. Pidempää pätkää fillaroiville suosittelen otettavaksi mukaan juotavaa ja mahdollisesti myös jotain pientä purtavaa, sekä jokunen euro kahvirahaa. Kauniita pysähdyspaikkoja reitin varrella riittää, samoin kuin nähtävyyksiä. Karttaa oli myös kohtalaisen helppo seurata – etenkin, kun matkavauhti ei ollut päätä huimaava.  

Kartta kulkee mukana mukavasti puhelimen Google Mapsissä tai navigointilaitteessa, mutta sen voi toki myös tulostaa, jos sellainen käyttöliittymä on itselle sopivampi. Kartat ja esittelyt reitistä löytyvät täältä.

Fillarikesä 2022 tulee näkymään myös kesän somepostauksissa ja blogeissa. Heinäkuulle saamme vierailevia blogisteja, kun kunnan kesäsomettajat kirjoittavat toisella vuorolla ja viestintäpäällikkö toisella. Elokuussa palataan blogeissa jälleen normaaliin viikkojärjestykseen. Haastamme myös teidät kaikki pistämään fillarikuvia someen #fillarikesä2022 #nurmijärvi 

Vanha sanonta sanoo, että pyörää ei kannata keksiä uudelleen, mutta pyöräily kannattaa keksiä aina uudelleen. Mutta on myös hyvä muistaa, että ilman karttaa voi mennä pyörälle päästään niin, ettei tiedä minne pyörällä päästään.  

Ottakaahan Fillarikesän haaste vastaan ja pistäkää pyörät pyörimään! 

Outi 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä