Nurmijärven blogi

Näin Nurmijärvi rakentuu

Näin Nurmijärvi rakentuu

Pikku Pata-projekti

4.11.2021

Aleksia liikelaitos on Nurmijärven kunnan omistama liikelaitos, joka tarjoaa ruoka- ja siivouspalveluita muun muassa kouluihin ja päiväkoteihin. Aleksia toimii kunnan kiinteistöissä ja kunnan tilakeskus puolestaan vastaa kiinteistöjen hankinnasta ja ylläpidosta.

Pikku Pata-projekti eli palvelukeittiöiden kohentaminen on vuonna 2018 aloitettu hanke, joka pyritään loppuunsaattamaan ensi vuoden aikana. Palvelukeittiöitä kunnassa on kaikkiaan yli viisikymmentä.

Pikku Pata-projektissa päiväkodeille tehdään päiväkotiravintoloita. Päiväkoteihin on tullut oikeat pienet linjastot ja ravintolasalit, jotka muuttavat oleellisesti niin keittiöllä työskentelyä kuin aiemmin toteutettua ryhmäruokailua. Hyvänä lisänä tässä on, että lapset pääsevät harjoittelemaan, miten ravintolassa ruokaillaan.

Keittiö- ja ruokailutilat rakentuvat monen ammattilaisen voimin

Kohteiden remontoinnissa on kysymys laitteistojen ajanmukaistamisesta, keittiötilojen hygienia- ja työolosuhteiden sekä työergonomian parantamisesta. Monissa kohteissa tämä tarkoittaa lattia-, seinä- ja kattopintojen uusimista ja usein pieniä tilamuutoksia.

Hankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa ovat olleet mukana kilpailutetut puitesopimustoimittajat. Suunnitteluttamisen ja rakennuttamisen hoitaa tilakeskuksen oma henkilökunta, hankkeeseen varatut määrärahat huomioiden. Mukana hankkeessa ovat keittiö-, ark-, rak-, lvia- ja sähkösuunnittelun ammattilaiset.

Yksi soppa ja monta kokkia

Kohteita ja joitain työvaiheita on pystytty toteuttamaan loma-aikoina, mutta usein remontin aikainen ruokailu joudutaan järjestämään erikoisjärjestelyin.

Lisähaastetta projektiin on tuonut monien asioiden ja monien toiveiden yhteensovittaminen niin suunnittelu- kuin toteutusvaiheessakin. Samojen patojen ympärillä häärii monta kokkia.

Ryhmä henkilöitä, joilla on maskit, suojamyssyt ja esiliinat päällään.

Oman lisämausteensa antaa tähänkin hankkeeseen koronaepidemia ja sen tuomat monenlaiset ohjeistukset.

Remontoituihin Pikku Patoihin ovat lapset, Aleksian henkilöstö ja muut ravintolassa piipahtaneet olleet kovin tyytyväisiä. Projekti on pitkä, onhan Pikku Patoja paljon, mutta selkeästi se on toivottu ja tarpeellinen muutos.

 

Blokkaajana

Hemmo Saartoala

rakennuttajainsinööri

Takaisin listaukseen

Blogi-kirjoituksia rakentamisesta, maankäytöstä, kaduista, virkistys- ja liikunta-alueista, ympäristöasioista, asumisesta ja liikenteestä. Blogin kirjoittajina kunnan työntekijät ja sidosryhmien edustajat.

Ilmakuva Nurmijärven kirkonkylästä.