Nurmijärven blogi

Ilmiöntekijät

Ilmiöntekijät

Pia – koulunkäynninohjaaja

12.12.2022

“Lapset ovat meidän toivomme. Kun he voivat hyvin, on meillä tulevaisuudessa  ihania aikuisia ja hyvä olla.

Kouluttauduin ensin pankkialalle ja työskentelin siellä viisitoista vuotta. Vaativa työ yhdistettynä pieniin lapsiin sai minut kuitenkin harkitsemaan alan vaihtoa.

Sain Nurmijärveltä paikan koulunkäynninohjaajana, kouluttauduin työn ohessa alalle ja täällä ollaan oltu kohta parikymmentä vuotta.

Olen työskennellyt täällä eri kouluissa ja voin kokemuksesta sanoa, että meillä on hyvät koulut. Täällä lapset kohdataan yksilöinä, kaikilla on jalat maassa ja niillä mennään eteenpäin. Haluaisin omat lapseni täkäläiseen kouluun, elleivät he jo olisi täällä.

Koulunkäynninohjaajana tehtävänäni on motivoida ja tukea lapsen oppimista ja kasvua. Autan, jos jollakulla on haasteita tai erityisiä tarpeita joko opiskelun tai motivaation suhteen tai siinä, miten he tulevat toimeen toisten kanssa. Istun vieressä ja ohjaan ja välillä taivun myös mutkalle ja moneen – tässä työssä ei ole peruspäivää.

Tavoitteeni on, että saisin lapset kokemaan onnistumisen elämyksiä. Työssäni tarvitaan kannustavan ja positiivisen otteen lisäksi pelisilmää, jotta pääsemme kärryille jokaisen yksilöllisistä tarpeista ja valjastettua heidän vahvuutensa. Se vahvuus liity välttämättä kouluun, mutta asian kirkastaminen ajatuksissa saattaa antaa potkua myös kouluasioihin.

Lasten lisäksi autan myös opettajia; jeesaan työrauhan ylläpitämisessä ja toimin apuna opetustilannetta tukevien tehtävien parissa.

Itse koen onnistumisen hetkiä silloin, kun oppilas hiffaa opittavan asian. Tuntuu myös hyvältä, kun pitkään kyräillyt oppilas ottaa vihdoin avun vastaan. Tunnen tekeväni merkityksellistä työtä, ja sen vuoksi meitä tarvittaisiin kentälle enemmän. Opettaja ei kerkeä eikä veny kaikkeen, vaikka ihmeitä tekeekin.

Nyt, kun omat lapseni ovat jo kasvaneet, voisin minäkin tehdä pidempiäkin päiviä. Koulunkäynninohjaajan työpäivä on valitettavan lyhyt – vaikkakin se aikoinaan tarpeitamme palvelikin. Työn ohessa liikun paljon, niin golfkentällä kuin luonnossakin. Ja kesäisin, jos joku kyselee, minut löytää mitä suurimmalla todennäköisyydellä puutarhasta.”

Ilmiöntekijä Pia Ilmiöntekijä Pia

 

 

Takaisin listaukseen

Nurmijärven kunnassa työskentelee noin 1800 työntekijää. Eri ammattinimikkeitäkin on yli 200. #ilmiöntekijät-kampanja esittelee monipuolisesti Nurmijärven kunnan ammattilaisia.

Tutustu ilmiöntekijät-tarinoihin >>

Ilmiöntekijät