Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Mitä mieltä olet Nurmijärven teknisistä palveluista?

6.5.2022

Eikö ole jännä, miten kuntien palveluista ensimmäisenä useimmille mieleen tulevat sivistykseen ja hyvinvointiin liittyvät palvelut. Ja monien arjessa konkreettisemmin näkyviä ovat kuitenkin teknisen puolen palvelut, kuten vaikkapa katujen ja pyöräteiden kunto, liikuntapaikkojen ja puistojen hoito, katuvalaistus, jätehuolto tai vesihuolto.

Panostamme vuosittain merkittävästi rahaa ja resursseja teknisiin palveluihin ja niiden kehittämiseen ja meille on äärimmäisen tärkeää tietää, mihin asioihin ollaan tyytyväisiä ja missä tarvittaisiin muutoksia.

Saamme mukavasti palautetta mm. Solmu-järjestelmän kautta, erityisesti silloin, kun jossain on jokin akuutti tilanne. Kokonaisuuden kannalta tärkeä työkalu on kuitenkin säännöllisesti tehtävä yhdyskuntatekniset palvelut tutkimus, jossa saamme kattavasti tietoa omasta kunnastamme, sekä vertailutietoa, jonka perusteella voimme arvioida omaa tilannetta suhteessa muihin kuntiin.

Kunnan strategian yksi toimintaperiaate on asukas- ja asiakaslähtöisyys. Jotta kunta voi olla paremman arjen ilmiö, on sen tunnettava asukkaat ja heidän palvelutarpeensa.

Eivätkä kyselyt tai palautteet suinkaan päädy vain kansioihin pölyttymään, vaan ne ohjaavat aidosti valmistelua ja resurssien käyttöä. Palveluntarpeisiin pyritään vastaamaan kehittämällä erilaisia kohteita eri puolilla kuntaa.

Muutamana poimintana monien viimeaikaisten toimien joukosta mainittakoon mm.

  • Klaukkalan urheilukentän korjaustyöt ja Isosuon pitkospuureitit
  • Rajamäen keskustassa tehdyn esteettömyyskartoituskävelyn osalta esteettömyyteen on tulossa parannuksia Rajamäen keskustan alueelle ja ulkoilureiteille
  • Espanjansiruetanajahdin merkeissä toimitettiin viime vuonna etanaroskiksia eri taajamiin ja muidenkin vieraslajien torjuntaa edistettiin
  • Pääkirjaston remontti on edistynyt ja luvassa on entistä parempia tiloja kuntalaisten käyttöön
  • Metsä-Tuomelan jätteidenkäsittelyalue on entistä ehommassa kunnossa mittavien infrasaneeraustöiden jälkeen
  • Jalankulku- ja pyöräteitä on rakennettu
  • Kouluja korjataan mm. Röykän koulun vanhan osan peruskorjaus on maalissa kesällä
  • Nurmijärven Vesi on suorittanut tasaisesti viemäreiden kuntotutkimuksia eri puolilla

Nyt kannattaa siis käyttää hetki ja vastata FCG:n kyselyyn. Se tehdään samanaikaisesti 25 kaupungissa ja kunnassa. Tuloksista laaditaan vertailuraportti, joka julkaistaan elokuussa.

Kyselyyn  voit vastata 11.6. asti.

Vuoden 2021 kyselytutkimuksen tulokset pääset lukemaan niin ikään kunnan kotisivuilta.

Nurmijärveä tehdään yhdessä ja kehitetään yhteistyöllä!

Vastaa kyselyyn ja vaikuta arjen palveluihin!

Outi

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä