Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Kuumat grillijuhlat kutsuvat

17.7.2020

Koronakevät on nostanut maaseudulla ja kehyskunnissa asumisen uuteen nosteeseen. Pahimpina eristyksen aikoina mm. kaupunkimaisen asumisen ahtaus, väenpaljous, liikkumisen haasteet ja etäisyys luonnosta saivat ihmiset ajattelemaan asioita uudelleen. Miksi maksaa neliöistä jopa tuplasti enemmän tiiviissä kaupunkiympäristössä kuin kivenheiton päässä, luonnon läheisissä ja maaseutumaisissa kehyskunnissa? Avaintekijä on lisääntynyt etätyönteko, joka yhdistettynä väljempään asumiseen, lasten leikeille sopiviin pihoihin, hyviin ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksiin on lyömätön kombo. Ja mikä parasta, palveluiden saatavuudesta tai niiden laadusta tinkimättä.

KUUMA-seudulla on pantu tänä kesänä grilli kuumaksi ja pöytä koreaksi. Kuumat grillijuhlat esittelevät Helsingin 10 kehyskuntaa ja niiden erilaiset houkutukset sekä asumisen että yrittämisen näkökulmista.

Grillijuhlia vietetään tällä hetkellä netissä, Facebookissa sekä Instagramissa. Asuntomessut  käynnistävät grillijuhlissa live-vaiheen 3.8. alkaen, jolloin Kuuma-seudun tarjontaan voi tulla tutustumaan konkreettisesti Kuuman messustandille.

Kuuma–kuntia ovat Nurmijärven lisäksi, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.

Kuuma-seutu tarjoaa monipuoliset puitteet monipuoliseen elämään. Sopivasti kaupunkimaisuutta, ihanasti landea, paljon aitoa, iloista ja alkuperäistä, mutta myös innostavaa kasvua ja kehitystä. Alueelta on mainiot liikenneyhteydet joka puolelle Suomea ja maailmaa. Alueella asuu jo nyt yli 300 000 asukasta ja kasvun ennustetaan jatkuvan tasaisena, mikä takaa sen, että palvelut pelaavat ja kehittyvät.

Kuuma-seudulla työttömyysprosentti on maan alhaisimpia. Yritystoiminta on vireää ja sijainti, sekä liikenneyhteydet houkuttelevat alueelle jatkuvasti myös uutta yritystoimintaa.

Kuuma-seudulta löytyy kuitenkin ennen kaikkea tilaa hengittää. Seudulla on kymmeniä vesistöjä, merenrantaa, laajoja metsäalueita ja useita kauniita kulttuurimaisemia. Alueelta ovat inspiraatiota ammentaneet useat historiamme merkittävät kulttuuripersoonat – Sibeliuksesta Kiveen ja näillä seuduilla on ollut suuri merkitys suomalaisen kulttuurin luomisessa.

Kuuma-seudun grillijuhlat tarjoavat aluetta koskevien infopakettien lisäksi mielenkiintoisia menovinkkejä ja tietoiskuja myös alueella asuville. Ja toki myös niitä grillausvinkkejä grilliruokien ystäville. Kannattaa siis pysyä kanavilla – netissä, somessa tai messuhumussa.

Elämä on grillijuhla!

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä