Nurmijärven blogi

Näin Nurmijärvi rakentuu

Näin Nurmijärvi rakentuu

Kurkistus korjattavan pääkirjaston sisätiloihin

8.11.2021

Kunnan rakennuttajainsinööri Hemmo Saartoala mahdollisti meille pääsyn katsomaan, miten pääkirjaston peruskorjaus etenee. Oli jännittävää nähdä muodonmuutosta kokeva kirjastorakennus sisältä.

Kaksi miestä tyhjennetyssä kirjastosalissa.
Vastaava työnjohtaja Jukka Sääksjärvi ja rakennuttajainsinööri Hemmo Saartoala tyhjässä kirjastosalissa.

Kirjastosalissa on sisäkatto purettu kokonaan talotekniikka mukaan lukien. Saartoala kertoikin, että juuri nyt asennetaan kaikki uudet eristeet kotelopuhaltamalla.

Tyhjässä kirjastosalissa telineitä ja muita työkaluja.

Kirjaston parven rakentaminen on aloitettu, ja parven kolme tukipylvästä on pystytetty. On yllättävän helppo kuvitella juuri tähän tilaan parvi, josta voi katsella alas kirjastosaliin, ehkä samalla istuen ja kirjoja silmäillen. Ja parven alle rakentuu nuorille ihan oma tila pelimahdollisuuksineen ja oleskelutiloineen.

Kirjastosali, jossa kolme tolppaa ja kottikärryt.

Alla olevan kuvan keskellä oli asiakaspalvelutiski. Tilaan tulee oleskelutilaa ja mukavia tuoleja asiakkaille sekä tilaa kirjoille. Vasemmalla näkyvä tiiliseinä jää näkyviin, muistuttaen meitä vanhasta tilasta.

Paljaita seiniä ja lattiaa.

Alla olevassa kuvassa tehdään timanttiporausta, eli betonirakenteiden läpi porataan reikiä tekniikan tarvitsemia kulkureittejä varten. Saneeratussa kirjastossa tarvitaan paljon nykyaikaista tekniikkaa.

Työmies telineellä.

Entisen käsikirjaston tilalle on nyt tulossa uusi, isompi tapahtuma-ja pedagoginen tila. Tilaan tulee vasemmalle seinälle liukuovi, joka voidaan avata kirjastosaliin.

Tyhjää tilaa ja työvälineitä.

Alla olevasta kirjavarastosta ovat poissa kirjat hyllyineen. On helppo kuvitella tähän tilaan jatkossakin varastoitavia kirjoja ja kirjojen korjaus- ja huoltopiste sekä kirjastoautolaisten työskentelytiloja. Kirjastoauton talli pysyy samassa tilassa myös saneerauksen jälkeen.

Iso tyhjennetty huone.

Telineitä ja nostin.

Lopuksi vastaan tuli tänään hieno yksityiskohta -kuvassa oikealla näkyvä nostin. Kyseessä on elementtiin upotettava osa, joka mahdollistaa kirjakärryn siirtämisen korkeammalla olevasta kirjastotilasta matalammalla olevaan kirjastoautoon.

Bloggaajana
kirjastolaiset

Takaisin listaukseen

Blogi-kirjoituksia rakentamisesta, maankäytöstä, kaduista, virkistys- ja liikunta-alueista, ympäristöasioista, asumisesta ja liikenteestä. Blogin kirjoittajina kunnan työntekijät ja sidosryhmien edustajat.

Ilmakuva Nurmijärven kirkonkylästä.