Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Kunta tarjoaa yrityksille Keuken palvelut – hyödynnättehän niitä?

14.10.2022

Paikallisilla yrityksillä – pienistä suuriin – on enemmän kuin tärkeä rooli Nurmijärvelle. Hyvin menestyvät yritykset tekevät palveluillaan paikkakunnasta vireän, vetovoimaisen ja haluttavan, ja luonnollisesti yritykset tarjoavat työpaikkoja ja tuovat verotuloja kuntaan. Kunnan intressi onkin pitää huolta, että yrityksemme voivat hyvin, niillä on mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä ja ne saavat apua ja tukea erilaisissa haasteissaan.

Kunta tukeekin yrittäjiä monin eri keinoin. Yksi suurimmista kunnan panostuksista on Keski-Uudenmaan kehittämiskeskuksen eli Keuken kautta tapahtuva työ.

Keuke on paikallinen kehittämisyhtiö, joka auttaa keskiuusimaalaisia yrityksiä kehittymään ja kasvamaan Järvenpään, Karkkilan, Keravan, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan alueilla. Keuke neuvoo ammattitaidolla kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous- ja rahoituskysymysten läpikäynnissä, investointien suunnittelussa, yhteistyökumppaneiden löytämisessä, kansainvälistymisessä ja omistajanvaihdoksissa.

Silloin kun paikallinen yritys tarvitsee apua, neuvoja ja näkökulmia missä tahansa yrittämiseen liittyvissä asioissa, Keuke on se, joka auttaa. Keuke järjestää vuosittain alueen yrittäjille lukuisia maksuttomia info- ja koulutustapahtumia ajankohtaisista asioista. Kaikki yritystoiminnasta kiinnostuneet ovat myös tervetulleita. Kun yritys on valmis kasvamaan ja kehittymään, löytyy apu Keukesta myös siinä tapauksessa.

Yksi esimerkki on maksuton asiantuntijapalvelu yrittäjille, jotka ovat saaneet starttirahaa tai aloittaneet yritystoiminnan 4 kk työttömyysetuudella. Palvelu on yrittäjille maksutonta ja voit saada:

  • Sparrausta myynnin tehostamiseen ja tukea markkinointitaidoillesi
  • Henkilökohtaisen kehittämissuunnitelman
  • Halutessasi 1–4 jatkotapaamista, joilla varmistetaan suunnitelman toteutuminen

Keuke koordinoi keskitetysti Yrityskummitoimintaa alueellaan. Ota siis yhteyttä Keuken ajanvaraukseen tai hae kummia osoitteesta www.yrityskummit.fi/hae-yrityskummia. Suomen Yrityskummit ry auttaa maksutta ja luottamuksella yrittäjiä tai yrittäjäksi aikovia liiketoiminnan eri alueilla sekä kehittämään uusia toimivia liiketoimintaratkaisuja. Yrityskummipalvelut tukevat ja täydentävät alueellisia yrityspalveluja.

Korona-vuosina Keuken palveluiden käyttö kasvoi. Nurmijärvi, Kerava, Tuusula ja Järvenpää olivat viime vuonna Keuken palvelujen suurimmat käyttäjät. Vuonna 2021 käytetyimpiä palveluja olivat perustamisneuvonta, talousneuvonta ja rahoitusneuvonta.

Neuvontatoimenpiteiden käytännön tuloksina on tuotettu mm. 1941 kpl liiketoiminnan arviointeja, 2507 selvitystä tai raporttia ja 562 liiketoimintasuunnitelmaa sekä lukuisia muita suunnitelmia mm. tuotekehitys- ja kansainvälistymissuunnitelmia.

Neuvontatoimenpiteiden tuotoksina on vuonna 2021 saatu mm. rahoitushakemuksia tehtiin 264 kpl ja tuloksena oli yhteensä 8.182.833 e ja investointisuunnitelmia 12.764.904 e edestä. Tilaisuuksiin osallistujia oli 1255, joten tilaisuudet löysivät kohderyhmänsä.

Keuken asiakastyytyväisyystutkimuksessa 95 % vastanneista koki saaneensa apua juuri siinä asiassa, johon apua hakikin ja 90% koki saaneensa konkreettista hyötyä liiketoimintansa kehittämiseen.

Kunnalle Keuken toiminta maksaa vuosittain noin 240 000 euroa. Se on panostus, jonka toivomme tuottavan moninkertaisen hyödyn hyvinvoivien ja menestyvien yritystemme kautta.

Yrittäjä – jos et vielä ole tutustunut Keuken palveluihin, otahan vinkistä vaari!

Outi

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä