Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajan blogi 9.8.2023 – Muista aina, liikenteessä!

9.8.2023

Koululaiset kirmaavat Nurmijärvellä koulutielle torstaina 10.8. On jälleen hyvä hetki hiljentää nopeuksia ja lisätä tarkkaavaisuutta!

Itä-Uudenmaan poliisi valvoo liikennettä erityisen tarkasti koulujen läheisyydessä. Poliisi kehottaa huoltajia käymään ekaluokkalaisen kanssa yhdessä koulumatkan kävellen läpi muutamaan kertaan ennen koulun alkua ja vielä sen alettua. Turvallisin reitti ei välttämättä ole nopein ja suorin reitti. Koulumatkaan liittyy paljon uutta opittavaa ja tarkkaavaisuutta vaaditaan.

Poliisi muistuttaa, että koulumatkan turvaaminen kuuluu kaikille ja eniten meille, jotka käytämme jotain kulkuneuvoa.

Yhden pahimmista riskeistä muodostaa koululaisten saattoliikenne. Koulujen edustat ovat monin paikoin todella vaarallisia ja pienet kulkijat hämmentyvät helposti risteileviä autoja. Olisi suotavaa, että kyydittävät lapset jätetään autoista mielellään jo ennen koulua, turvallisella paikalla, jotta koulun portin eteen ei synny autoletkaa.

Nurmijärvellä on perinteisesti myös vapaaehtoisvoimin turvattu pienten koululaisten koulumatkaa suojateillä. Niin tänäkin vuonna. Muun muassa Lionsit, MLL ja vanhempainyhdistykset eri puolilla kuntaa jalkautuvat aamulla ja koulupäivän päättyessä suojateille turvaamaan matkantekoa. Mukaan saa mielellään tulla. Koulupäivä alkaa kaikilla klo 9 ja päättyy klo 12.

Ja muistattehan, että keltainen on syksyn muotiväri. If on jakanut jo 18 vuoden ajan kaikille Suomen ekaluokkalaisille omat huomiolippikset, joten tänäkin vuonna voit bongata Keltanokan liikenteestä tulevina päivinä. Täältä voit yhdessä lapsen kanssa bongata Keltanokan liikennesäännöt. Värikästä ja heijastinpintaista kannattaa suosia myös muilla kuin ekaluokkalaisilla.

Iloista ja innostavaa koulun alkua kaikille!

Outi

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä