Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajan blogi 8.6.2023 – Moottorisahaveiston SM-kilpailut Nurmijärvellä 9.-11.6.

8.6.2023

Nurmijärven kunta on äärimmäisen ylpeä siitä, että tämän vuoden Moottorisahaveiston SM kisat järjestetään juuri Nurmijärvellä!

Kisakeskus sijaitsee Työtehoseuralla Rajamäessä, paikassa, jossa koulutetaan mm. metsä-alan ammattilaisia, metsätalousyrittäjiä ja metsäkoneen kuljettajia.

Nurmijärvi on tunnettu myös valtakunnallisesti ja maailmanlaajuisesti muutamista sahataituireista, kuten moottorisahaveiston MM-mies Markku Tuominen ja vähän toisen taidelajin sahataituri Maukka perusjätkä, joka aikanaan soitteli sahallaan säpinää.

Näiden lisäksi Nurmijärven valttikortteja ovat upeat mäntykangasmetsät, sijainti, sekä paikalliset oheisnähtävyydet – kuten vaikkapa Alkon tehdasmuseo, Sääksin upea ranta, Röykän valkoinen linna, Strutsitila, Rajamäen funkkiskirkko, Tykkitornit… ja näitähän riittää. Lisää voit katsoa helposti Visit Nurmijärvi -sivuiltamme.

Kisojen pääteemana on Ilmiö. Ilmiöhän on Nurmijärven juttu. Nurmijärvi on positiivinen ilmiö ja tämänhetkinen strateginen tavoitteemme on, että olemme paremman arjen ilmiö. On jännittävää nähdä, minkälaiseksi ilmiö taipuu kilpailijoiden käsissä!

Pikateemana kisassa on Aleksis-Kivi -pääkaupungin ylpeys, eli kunnan oma poika, kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi. Kiven ajattomat tarinat ja runot ovat ehtymätön inspiraation lähde. Kiven kielestä on myös sanottu, että se on kauneinta suomea. Uskon, että Kivi ja puu ja moottorisahan laulu muodostavat kolminaisuuden, josta syntyy jotain ennen näkemätöntä.

Moottorisahaus on viihdyttävä ja katsojaystävällinen taidemuoto, joka tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille.

Kannattaa tulla vaikka kauempaakin seuraamaan kisoja, nauttimaan oheisohjelmista ja osallistumaan teoshuutokauppaan.

 

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä