Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajan blogi 5.4.2024 – Löytyykö sinulta kuva-aarteita tai tarinoita Nurmijärven historiasta 60-luvulta nykypäivään?

5.4.2024

Nurmijärven kunnan historian viimeisintä osaa kirjoitetaan parhaillaan. Tarkasteltava ajanjakso on 1960-luvulta nykypäivään. Onko sinulla muistissa tarinoita tai sattumuksia, jotka olisi kiva liittää osaksi historiankirjoitustamme? Tai löytyisikö arkistoistasi vuosien varrelta jokin kiva kuva jostain Nurmijärven historian kannalta kiinnostavasta tapahtumasta tai ilmiöstä, jonka saisimme historiatyön käyttöön?

Historiatyön päätuotteena syntyy Nurmijärven kunnan historia -teos osa 4. Nurmijärven kunnan historia, osa 4 -teoksen kirjoittavat FT Jouni Lavikainen sekä dosentti Ossi Viita. Kirjaa tehdään yhteistyössä hankkeeseen nimetyn toimikunnan kanssa.

Neljäs osa on jatkoa akateemikko Päiviö Tommilan kirjoittamille vuosina 1958 ja 1959 ilmestyneille Nurmijärven pitäjän historia I ja II –teoksille sekä  FT Irja Sormusen kirjoittamalle ja 1974 julkaistulle  Nurmijärven pitäjän historia 1900 – 1970 –teokselle, joka muodostaa sarjan kolmannen osan.

Painettavan kirjan lisäksi materiaalista tuotetaan äänikirja sekä mobiilisovellus.

Historiateos julkaistaan Nurmijärven kunnan 250-juhlavuoden kunniaksi vuonna 2025.

Etsimme nyt siis ensisijaisesti muistoja 1960-luvulta nykypäivään. On hienoa, jos saamme mukaan mahdollisimman paljon paikallisten ihmisten tarinoita ja valokuvia, sekä niiden myötä tulevaa kotiseututietoa ja historiaamme vaikuttaneita yksityiskohtia. Historian rikkaus piilee yksittäisissä tarinoissa.

Osallistu tämän linkin kautta

Nurmijärven 250-v juhlavuosi tulee näkymään ja kuulumaan ympäri Nurmijärveä ja eri kanavissa monipuolisina tapahtumina ja erilaisina sisältöinä. Toivomme, että eri tahot lähtevät mukaan suunnittelemaan juhlavuotta ja rakentamaan yhteisöllistä juhlaa. Järjestämme juhlavuodesta infotilaisuuden 10.4. klo 18-20. Tapahtumaan voi ilmoittautua mm. tapahtumakalenterin linkistä. Tervetuloa!

Tilaisuuden ohjelma myös striimataan, ja tilaisuutta voi seurata Nurmijärven kunnan kotisivuilta.

Outi

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä