Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajan blogi 21.12.2023 – Hyvää joulumieltä kaikille!

21.12.2023

Nurmijärvi on jälleen näyttänyt vahvuuksiaan erilaisissa tilastoissa.

Syntyvyys Nurmijärvellä on korkea ja Nurmijärvi ikääntyy edelleen kohtalaisen hitaasti. Suomessa on enää vain 35 kuntaa, joissa syntyvyys ylittää kuolleisuuden ja me olemme yksi niistä. Itseasiassa me olemme jopa viidentenä näiden kuntien listalla.

Toinen kuntavertailu, jossa olemme korkealla tasolla, on muuttovetovoimaisten kuntien lista. Olemme sillä listalla 16. Uudenmaan kunnista edellämme ovat vain Espoo, Helsinki, Tuusula, Kerava ja Järvenpää. Tonttitarjontamme on hyvällä tasolla ja tonttikauppa ei ole hidastumisesta huolimatta pysähdyksissä. Vahvuuksiamme ovat muuttajan silmin katsottuna sijainti ja kehittyvät taajamat palveluineen. Asukkaamme puolestaan arvostavat erityisesti kirjastopalveluita, kansalaisopistopalveluita, taideoppilaitoksia, juomaveden laatua, koulu- ja varhaiskasvatuspalveluita sekä liikuntapalveluita.

Kolmas viimeaikainen tilasto, josta voimme olla ylpeitä on STT:n lukiovertailu. Vertailu tehtiin siten, että koko vuoden ylioppilaskirjoitusten tuloksia verrataan kolme vuotta sitten lukionsa aloittaneiden sisäänpääsykeskiarvojen keskiarvoihin. Tässä vertailussa Nurmijärven lukio, johon kuuluvat kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteet, nousi sijalle 15.

Nurmijärven kunnassa on paljon positiivisia asioita ja innostavaa aktiivisuutta. Tämä ei välttämättä korostu sosiaalista mediaa selailevalle – johtuen ehkä osittain algoritmien logiikasta. On äärimmäisen tärkeää, että kansalaisyhteiskunta toimii ja myös ongelmallisista ja kehitettävistä asioista keskustellaan. Mutta yhtä tärkeää on myös muistaa tuoda esiin vahvuutemme – asioiden hyvät puolet ja onnistumiset, sekä kiitokset.

Lämmin kiitos kaikille rakentavasta vuoropuhelusta ja panoksestanne kunnan hyväksi!

Iloista ja rauhallista joulua!

Outi

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä