Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajan blogi 17.3.2023 – Kuka pitää Nurmijärven puolia eduskunnassa?

17.3.2023

Ennakkoäänestys alkaa 22.3. Joko sinä olet löytänyt itsellesi sopivan ehdokkaan?

Nurmijärven Uutiset ja Nurmijärven kunta järjestävät yhteisen vaalipaneelin vaalien aattona 21.3. Monikossa klo 19-20. Sinne kannattaa tulla haastamaan ja kannustamaan paikallisia ehdokkaita, joita paneeliin osallistuu yksi per puolue.

Tilaisuutta ennen Monikon aulassa on 17.30 alkaen Open Stage -tilaisuus, jossa ehdokkaat voivat käyttää vapaasti puheenvuoroja.

Vaalipaneeli videoidaan ja se on katsottavissa suorana lähetyksenä sekä myöhemmin tallenteena Nurmijärven kunnan (www.nurmijarvi.fi/eduskuntavaalit) ja Nurmijärven Uutisten kotisivuilta (www.nurmijarvenuutiset.fi).

Monikon vaalipaneelin suora lähetys on katsottavissa klo 19-20 sekä Pääkirjastossa (Punamullantie 1) että Klaukkalan kirjastossa (Kuonomäentie 2). Tervetuloa katsomaan vaalipaneelia porukalla!

Mitkä sitten olisivat tärkeitä asioita seuraavalla hallituskaudella? Kansanedustajan työpöydälle tulevien asioiden haitari on laaja, mutta jos ajatellaan asioita Nurmijärven ja nurmijärveläisten näkökulmasta, nostaisin viiden keskeisimmän asian kärkeen seuraavat:

  1. Valtionosuusjärjestelmää tulee uudistaa siten, että kasvukunnat pystyvät tuottamaan vaadittavat palvelut
  • Nurmijärven kunta on yksi Suomen harvoista kasvavista, lapsivaltaisista kunnista. Olemme ajoittain olleet jopa se kunta, jossa syntyy eniten lapsia. Hyvinvointialueuudistuksen myötä lapsista on tullut kunnille raskas kustannustaakka, mikä on väärin. Valtionosuusjärjestelmään tulisi saada pikaisesti muutos, joka huomioisi nykyistä paremmin lapsivaltaisen kasvukunnan kulurakenteen.
  1. TE-uudistuksen valmisteluun tarvittaisiin rahoitusta kunnille
  • TE-uudistuksen valmisteluaikataulu on kiireinen ja vaatii kunnilta lisäresursseja. Olisi kohtuullista, että siirtymästä aiheutuvat kustannukset korvattaisiin, etenkin niille kunnille, jotka eivät ole olleet kokeilukuntina.
  1. Liikenneinvestointeihin tarvitaan lisää rahaa
  • Liikennehankkeiden rahoitusrakennetta tulisi muuttaa niin, että liikennemäärät ja alueiden kasvu vaikuttaisivat rahoituksen kohdentumiseen.
  • Pieniin hankkeisiin, kuten pyörätiet ja liikenneympyrät tarvittaisiin lisää rahaa.
  1. Kuntien palveluvelvoitteisiin kohdistuvat muutoksista aiheutuvat kustannukset tulee kompensoida täysmääräisesti.  
  1. Valtion tulee tukea kuntia varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen haasteiden ratkaisemisessa
  • alkuluokkatoiminnassa on törmätty iltapäivätoiminnan ja täydentävän varhaiskasvatuksen yhteensovittamisen ongelmiin.

 

Sanotaan, että vaalit ovat ihmisen parasta aikaa. Ja onhan se innostavaa, että demokratiassa vaalit avaavat aina uusia mahdollisuuksia toimivampaan yhteiskuntaan ja tarkoituksenmukaisempaan lainsäädäntöön.

Toivon menestystä ehdokkaillemme ja intoa kaikille vaalienaluskeskusteluihin!

Outi

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä