Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajan blogi 15.3.2024 – Miksi valitsisin Nurmijärven lukion?

15.3.2024

Yhteishaku perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin päättyy 19.3.2024. Jos joku vielä miettii, mikä olisi hyvä lukio ja miksi, kannattaa katsoa Nurmijärven lukion oppilaiden tekemät hykerryttävät ja humoristiset videot, joissa murretaan myyttejä. Ensimmäinen video koskee valinnaisia.

Nurmijärven lukio on Suomen parhaista lukioista numero 11. Ranking on tehty sen mukaan, miten oppilaiden tulokset ovat opiskeluaikana parantuneet.

Nurmijärven lukio tarjoaa kahdessa toimipisteessä – Rajamäellä ja Nurmijärven kirkonkylällä paikallisen lähilukion saavutettavuuden, keskikokoisen lukion hyvän opintotarjonnan ja erittäin tasokkaan opetuksen kaikissa oppiaineissa.

Kirkonkylän toimipiste sijaitsee Nurmijärven yhteiskoulun yhteydessä Nurmijärven kirkonkylällä ja Rajamäen toimipiste Seitsemän veljeksen koulun yhteydessä Rajamäellä. Toimipisteiden opiskelijoilla on mahdollisuus valita myös toisen toimipisteen opintoja.

Yleislukion tasokas opetus yhdistettynä yhteistyöverkoston luomiin mahdollisuuksiin tarjoaa opiskelijoille kilpailukykyisen pohjan jatko-opintoihin kaikille asteille.

Opiskelijat voivat valita valtakunnallisten pakollisten ja valinnaisten sekä paikallisten opintojaksojen tarjonnasta erilaisia kokonaisuuksia kuten esimerkiksi matemaattis-luonnontieteellisiä aineita, humanistisia opintoja tai taito- ja taideaineiden opintoja.

Kieltenopiskelun mahdollisuudet ovat yksi monista Nurmijärven lukion vahvuuksista. Nurmijärven lukio tekee myös aktiivista kansainvälistä yhteistyötä. (katso video)  Kielivalikoima ja monipuolinen opintotarjotin tarkentuvat lukuvuosittain opiskelijoiden valintojen perusteella.

Lukiossa on myös tarjolla monenlaista tukea, josta kertoo kolmas myytinmurtajavideo.

Yhteishaku 2024 tapahtuu www.opintopolku.fi kautta. Voit hakea opiskelemaan Nurmijärven lukion molempiin toimipisteisiin erillisinä hakukohteina täällä.

Molemmissa hakukohteissa peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvorajana on vähintään 7,0.

Tee sinäkin vaikeasta valinnasta helppoa – valitse Nurmijärven lukio!

Nurmijärven lukion instagram (nurmijarvenlukio)

Lukion nettisivut (www.nurmijarvenlukio.fi)

Ps. Nurmijärven muita upeita oppilaitoksia ovat:

Arkadian yhteislyseo https://ayl.fi/

Keuda https://www.keuda.fi/toimipiste/nurmijarvi/

Työtehoseura https://www.tts.fi/

Kiljavan opisto https://kio.fi/

Lisäksi erityismainintana Nurmijärven opisto, jossa voi suorittaa mm. opintopistekursseja https://nurmijarvenopisto.fi/kansalaisopisto/

 

Outi

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä