Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajan blogi 12.4.2024 – Montako pussia sinä keräät roskia tänä vuonna?

12.4.2024

Ylen Miljoona roskapussia -kampanja alkaa tänä vuonna maanantaina 15.4. ja jatkuu aina 5.6.2024. Viime vuonna nurmijärveläiset osallistuivat kampanjaan 1607 roskapussin verran. Eiköhän oteta tavoitteeksi päihittää tuo viimevuotinen lukema?

Miljoona roskapussia -kampanjaan voit ilmoittaa kerätyt roskapussit Ylen sivuilla olevan laskurin kautta. Lisää aiheesta Ylen kampanjasivuilla.

Kunnan omat perinteiset siivoustalkoot polkaistaan käyntiin samaan aikaan. Eli maanantaista 15.4. alkaen voi hakea jätesäkkeja ja kertakäyttöhanskoja kirjastoista ja ryhtyä talkoisiin, joko itse tai järjestämällä isomman porukan keräämään roskia. Siivoustalkoot ovat hauska ja hyödyllinen aktiviteetti esim. erilaisille yhdistyksille tai kaveriporukoille.

Talkoiden järjestäjien kannattaa lukaista seuraavat vinkit:

  • Siivoustalkoille sopivia alueita ovat yleiset viheralueet kuten metsiköt, puistot, tien pientareet ja rannat. Kiinteistöjen tontit ja piha-alueet eivät kuulu talkoiden piiriin.
  • Hyviä mainospaikkoja ovat mm. kyläyhdistysten Facebook-sivut ja alueenne ilmoitustaulut kaupoissa ja ulkona. Kunnan tapahtumakalenterissa kannattaa myös mainostaa siivoustalkoita ja saada näin lisää talkooväkeä paikalle. Tapahtumien ilmoittaminen vaatii rekisteröitymisen.
    Jos et ole rekisteröitynyt etkä halua rekisteröityä tapahtumakalenterin käyttäjäksi, voit ilmoittaa talkoistasi sähköpostiin viestinta@nurmijarvi.fi hyvissä ajoin ennen talkoita ja siivoustalkoiden aikapuitteessa, niin lisäämme tapahtumasi tapahtumakalenteriin.
  • Talkoissa kerätään pois vain luontoon kuulumatonta roskaa, ei eloperäistä ainesta kuten lehtiä ja risuja. Jätteenkuljettajien suojelemiseksi säkkien tulee olla ehjiä ja suljettuna ilmatiiviisti kuljetuksen ajaksi.
  • Talkoiden päätyttyä tilaa jätesäkkien nouto Lassila & Tikanoja Oy:ltä. Asiakaspalvelu puh. 010 636 5000, ma-pe klo 7-17. Ilmoittakaa tilausta tehdessänne selkeästi mistä säkit ovat noudettavissa, säkkien määrä, yhteyshenkilönne / talkooporukan vetäjän yhteystiedot, maksajana Nurmijärven kunnan siivoustalkoot
  • Säkkien on oltava jäteauton tyhjennysreitin varrella. Säkkejä ei haeta puistoista, metsästä eikä yli 10 metrin päästä ajoreitistä.
  • Roskasäkkien noudon saa tilata talkoiden aikana, 19.4.-20.5.2024.

Viime vuonna siivoustalkoissa kerättiin ympäri kuntaa 119 säkkiä roskia ja Metsä-Tuomelaan kuljetettiin suoraan kolme isoa kuormaa roskia. Mahtavaa työtä!

Tule sinäkin mukaan roskatalkoisiin ja haasta kaverisi.

Tehdään yhdessä Nurmijärvestä entistäkin siistimpi kunta!

 

Outi

 

 

 

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä