Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajan blogi 10.3.2023 – Kesäduunista elämänmittaista hyötyä

10.3.2023

Hanget hohtavat vielä, mutta ei parane antaa sen hämätä, sillä kesä on jo ihan kulman takana ja NYT on oikea aika hakea kesätöitä.

Nurmijärven kunta auttaa kunnan alueella asuvia vuosina 2005-2008 syntyneitä nuoria työllistymään kesätyöseteleiden avulla. Tarkoitus on, että nuoret saisivat helpommin arvokasta työkokemusta tulevaisuutta varten. Samalla työnantajat pääsevät tutustuttamaan omaan alaansa tulevaisuuden tekijöitä.

Kesätyöseteli on 330 euron suuruinen ja sen edellytys on, että työnantajan tulee maksaa nuorelle 2 viikon työjaksosta palkkaa vähintään 380 euroa. Työnantaja voi olla yritys, yhteisö, yhdistys tai säätiö (ei kuitenkaan yksityishenkilö tai kunta/kaupunki). Työnantaja voi olla myös ei-nurmijärveläinen.

Kesätyösetelin saamisen edellytys on, että nuori on nurmijärveläinen ja syntynyt vuosina 2005-2008. Kesätyöseteleitä on varattu 200 nuorelle.

Miten siis tulee toimia?

  1. Jos olet ikähaarukkaan kuuluva nuori, ryhdy kyselemään kesätyötä kiinnostavista paikoista. Soita, laita sähköpostia, mene käymään tai laita vaikka suoraan työhakemus sähköpostiin. Ole kekseliäs! Ole aloitteellinen!

Mikäli apu on tarpeen, löytyy Ohjaamosta käytännön neuvoja. Nurmijärven Ohjaamo on auki Klaukkalan Monikossa tiistaisin kello 13–16 ja Kirkonkylällä Aleksis Kiven tie 9, keskiviikkoisin kello 13–16.

Myös kunnalle voi hakea suoraan kesätöihin. Haku on auki ja päättyy 19. maaliskuuta kello 16. Tarjolla on runsaasti erilaisia paikkoja mm. päiväkodeissa, kirjastoissa, siivouksessa ja liikunta-alueiden kunnossapidossa. Yhteensä kunnalle otetaan arpomalla hakijoiden kesken 75 nuorta. Työsuhde kestää 2 viikkoa ja palkkaa työjaksolta maksetaan 380 euroa. Hakemuksen voi tehdä kahteen eri tehtävään sähköisesti. Lisätietoja hakemisesta löydät täältä.

  1. Kun olet löytänyt sopivan työpaikan, jos työnantajasi on yritys, yhteisö tai säätiö, voit hakea kunnalta kesätyöseteliä.

Hakemuksen löydät täältä ja se palautetaan vain sähköisesti sivulle tulevan linkin kautta. Lisätietoja hakemisesta löydät täältä. Täytettyjen kesätyösetelilomakkeiden palautus alkaa maanantaina 20.3.2023 klo 17.00. Hakemukset palautetaan vain sähköisesti sivulle tulevan linkin kautta. Seteleitä riittää 200 ensimmäiselle. Samalla kun palautat täytetyn kesätyösetelihakemuksen, saat vahvistusviestillä tiedon sen myöntämisestä.

Kesätyö tarjoaa mahdollisuuden oppia työelämän pelisääntöjä ja asioiden hoitamista, sekä näyttää omaa osaamistaan. Kesätyö on monin tavoin tärkeä investointi tulevaan. Se osoittaa aktiivisuutta ja hyvin hoidettu homma lisää itseluottamusta. Kannattaa siis tarttua tilaisuuteen!

Tsemppiä työnhakuun!

Outi

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä