Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Kuinka taklataan liikkumattomuuden tekosyyt top 6

22.1.2021

Tammikuu on ihana kuukausi. Se putsaa kalenterin ja antaa tilaa tsempata, uudistautua, aloittaa alusta ja vaikkapa parantaa tapoja. Päivien pimeys alkaa kääntyä valoa kohti. Joulun mässäilyt kolkuttavat omassatunnossa. Tähdet ovat niin sanotusti sopivasti ristissä uusien ja vanhojen liikuntaharrastusten käynnistelyyn.

”Mutta kun minulla ei ole kuntoiluvälineitä”

Nou hätä! Onko sinulla kattila? Sillä pääsee jo hyvin kuntoilun alkuun. Liikuntapalvelut ovat tuottaneet 6.4.2020 Facebook-sivuilleen näppärän kattilatreenin, jolla pääsee hyvin kuntoilun alkuun.

Liikuntapalveluiden Facebookista löytyy myös muita kivoja videoita, joilta saa vinkkejä lihaskuntoharjoitteluun ja kotijumppaan ilman välineitä.

”Mutta kun olen niin heikkokuntoinen, etten jaksa juuri edes nousta tuolilta”

Tämähän ei ole ongelma eikä mikään – tuolilla voi hyvin jumppailla. Liikuntapalvelut ovat tuottaneet tähänkin tarkoitukseen sopivaa videomateriaalia Facebookiin.

”Mutta kun en tunne maastoja, enkä tiedä missä on latuja tai sopivia reittejä”

Jopas sattui. Nurmijärven kunta on päivittänyt kotisivuilleen hyvät ohjeet reiteistä

ja ulkoilupaikoista ().

Hiihtoladuista ja luistinradoista päivitetään ajantasaiset tiedot nettipalveluun, jossa näkyvät myös sijainnit. Yhdellä klikkauksella käynnistät Googlen reittihaun, joka ohjaa sinut perille kohteeseen.

Jos keksit jonkin liikuntapaikkoihin liittyvän kysymyksen, johon et löydä vastausta kotisivuilta, niin pistähän tulemaan. Etsitään ratkaisua yhdessä.

”Mutta kun on se korona ja kuntosali on kiinni”

Itseasiassa monet kuntosalit pitävät kyllä ovensa auki. Mutta jos et halua mennä sisäsalille, oletko huomannut, että kunnalla on kivat ulkokuntosalit:

Kirkonkylällä

 

Klaukkalassa

 

Sääksissä

 

Ja Mäntysalossa uusi ulkokuntoilualue.

”Mutta kun en oikein saa itselleni omaa aikaa perheeltä ja lapsilta”

Jee. Positiivinen ongelma. Lapset ovat parasta liikuntaseuraa – iloisia ja innostuvia. Yksi hauska kotijumppajuttu on liikehtiä ympäri kotia kuin erilaiset eläimet. 9.4.2020 Nurmijärven liikuntapalveluiden Facesivuilla julkaistiin video, jossa on esimerkkejä siitä, miten voivat liikkua mm. karhut, tiikerit, kameleontit, skorpionit, pupuhypyt ja discomadot.

Kunta haastaa myös kaikki lumiukkotouhuihin. Eikä haittaa, vaikka olisikin vain pakkaslunta tarjolla. Pahvilaatikosta voi tehdä kätevän muotin, johon lunta pakkaamalla ja survomalla saa lumesta tiivistettyä mahtavan pohjan lumiveistoksille.

Ja huomenna 23.1.2021 voi Krannilan puistossa käydä tekemässä lumiveistoksia valmiiksi tehtyihin pohjiin. Katso lisää täältä:

Liikuntapalvelut kävivät myös testaamassa pulkkamäkiä. Siitäkin löytyy vinkkivideo Facesta.

”Mutta kun lapseni on vasta vauva”

Ihanaa! Vauvojen kanssahan voi hyvin liikkua ulkona kärrytellen ja sopivilla etäisyyksillä myös vaikka muiden vanhempien kanssa porukalla. Liikuntapalveluiden ohjattu äiti-vauva-jumppa on tauolla, mutta ryhmäläiset ovat kokoontuneet itsenäisesti ulkosalla. Kannustava videovinkki löytyy mm. liikuntapalveluiden Facesivuilta.

 

Liikunnan riemua ja iloa kaikille!

 

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä