Nurmijärven blogi

Näin Nurmijärvi rakentuu

Näin Nurmijärvi rakentuu

Klaukkalantien kevyen liikenteen väylä lisää turvallisuutta

12.4.2021

Klaukkalantien kevyen liikenteen väylän hankkeessa edetty kilpailutusvaiheeseen, jossa valitaan urakan toteuttaja. Tämä rakennushanke käsittää Klaukkalantien jalankulku- ja pyörätien rakentamisen Klaukkalan kehätien liittymän (Mt 132) ja Kirkkotien väliselle osuudelle. Jalankulku- ja pyörätien rakentamisen lisäksi parannetaan Klaukkalantien nykyisiä liittymäjärjestelyjä ja linja-autopysäkkejä. Luhtajoen kohdalle rakennetaan Hautalan kevyen liikenteen vesistösilta.

Uusi kevyenliikenteen väylä erotetaan Klaukkalantiestä tietyiltä osin välialueella ja osittain korotetulla reunakivellä. Uutta kevyen liikenteen väylää saadaan lisää noin neljä kilometriä. Kunnan alueella on kevyen liikenteenväyliä ja jalkakäytäviä yhteensä noin sata kilometriä.

Vilkkaan Klaukkalantien kevyen liikenteen väylä lisää pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden turvallisuutta. Liittymäjärjestelyjen parantaminen sujuvoittaa liikkumista Klaukkalan kehätien liittymän ja Kirkkotien väliselle osuudelle.   

Takaisin listaukseen

Blogi-kirjoituksia rakentamisesta, maankäytöstä, kaduista, virkistys- ja liikunta-alueista, ympäristöasioista, asumisesta ja liikenteestä. Blogin kirjoittajina kunnan työntekijät ja sidosryhmien edustajat.

Ilmakuva Nurmijärven kirkonkylästä.