Nurmijärven blogi

Näin Nurmijärvi rakentuu

Näin Nurmijärvi rakentuu

Kirjastopalveluita taas kirkonkylällä

3.8.2021

Pääkirjaston korvaava väliaikainen kirjasto palvelee asiakkaita 9.8.2021 alkaen osoitteessa Mahlamäentie 1, Nurmijärvi, ns. entisessä Teboilin rakennuksessa.

Väliaikaiskirjasto on tiloiltaan pieni, ja se onkin lähinnä pistäytymispaikka, koska tilat eivät suosi varsinaista oleilua ja istumapaikkoja on vähän. Palvelut olemme kuitenkin pyrkineet säilyttämään samanlaisina kuin pääkirjastossakin.

Väliaikaiskirjaston palvelut

Väliaikaiskirjastossa aineistomäärät ovat vain pienemmät, koska tilat ovat pienenlaiset. Asiakkaat saavatkin varmimmin mieleistään lukemista varaamalla aineistoa etukäteen ja noutamalla sen väliaikaiskirjastosta.

Väliaikaiskirjastosta löytyy hieman enemmän lasten ja nuorten aineistoa kuin aikuisten kertomakirjallisuutta ja tietokirjoja.  Konsoli- ja lautapelejä löytyy, musiikkia ja elokuvia on tarjolla vähän.

Lehtien lukijoille on tarjolla supistettu valikoima, mutta sen lisäksi käytettävissä ovat ePress ja eMagz lehtikokoelmineen.

Väliaikaiskirjastossa on neljä päätettä asiakkaiden käyttöön. Skannaaminen, tulostaminen ja kopiointi on mahdollista. Lehtienlukulaite ja tietoturva-astiakin, jonne asiakkaat voivat jättää tuhottavaa paperia, ovat löytäneet tiensä väliaikaiskirjastoon.

Kirjavaraston aineisto

Kirjavaraston aineisto ei ole käytettävissä koko peruskorjauksen aikana, vaan se on siirretty pahvilaatikoissa pitkäaikaisvarastoon. Varastokirjat ovat käytettävissä normaaliin tapaan taas peruskorjauksen jälkeen.

Peruskorjauksen aikana muiden Ratamo-kirjastojen kirjavarastot ovat käytettävissä tavalliseen tapaan, niistä voi varata ja lainata aineistoa. Kirjastoauton lähivarasto taas tulee sijaitsemaan väliaikaisen kirjaston tiloissa ja sieltä saa aineistoa varaamalla.

Pääkirjaston tapahtumat

Monet ovat olleet huolissaan pääkirjaston tapahtumatoiminnasta peruskorjauksen aikana. Väliaikainen kirjasto asettaa omat haasteensa kirjaston tapahtumatoiminnalle pienten tilojen vuoksi.

Lastenteatteriesitys Unelmien lentonäytös järjestetään pääkirjaston pihalla säävarauksella elokuussa. Pääkirjaston elokuvakerho siirtyy ainakin syksyksi Punatorpan kerhohuoneelle ositteeseen Punamullantie 9 ja sinne ovat tervetulleita elokuvia katselemaan uudet ja vanhat kerholaiset. K-60 tapahtumat jatkuvat ja kirkonkylällä ne järjestetään mm. Kino-Juhassa ja Heikkarin palvelutalolla. Pääkirjaston Kivi-viikon kirjailijavieras on Anneli Kanto ja vierailu järjestetään perjantaina väliaikaisen kirjaston tiloissa kirjaston sulkeuduttua.

Me kirjastolaiset toivomme, että asiakkaat löytävät tiensä tien toisella puolella sijaitsevaan väliaikaiseen kirjastoon, kunnes pääkirjaston peruskorjaus valmistuu.

Kirjasto on avoinna 9.8 –13.8. kesäaukioloaikojen mukaisesti: ma-to 10-20, pe 10-16. Seuraavalla viikolla normaaliaukiolojen mukaisesti: ma-to 10-20, pe 10-18, la 10-16. Arkiaamujen itsepalveluaukioloaika ei ole käytössä toistaiseksi.

 

Bloggaajana

Kirjastolaiset

 

 

Takaisin listaukseen

Blogi-kirjoituksia rakentamisesta, maankäytöstä, kaduista, virkistys- ja liikunta-alueista, ympäristöasioista, asumisesta ja liikenteestä. Blogin kirjoittajina kunnan työntekijät ja sidosryhmien edustajat.

Ilmakuva Nurmijärven kirkonkylästä.