Nurmijärven blogi

Näin Nurmijärvi rakentuu

Näin Nurmijärvi rakentuu

Kirjastolaiset Omppulinnassa

14.12.2021

Pääkirjaston peruskorjauksen ajaksi kirjasto sai väistötilat ns. Teboilin rakennuksesta Mahlamäentieltä, ja niissä toimiikin nyt pieni viihtyisä kirjasto. Pääkirjaston henkilökunta työskentelee väliaikaisen kirjaston asiakaspalvelussa, ja lisäksi Omppulinnassa Toreeninmäellä. Kerromme tässä blogissa monin kuvin sympaattisesta ja ihanasta Omppulinnasta, jossa työskentelemme vielä kevään ajan.

Tyyliä ja historian havinaa

Omppulinna on kaunis vanha rakennus Toreeninmäellä, joka on alun perin rakennettu vanhainkodiksi 1920-luvun lopulla. Rakennus on paloturvallisuussyistä tiilirakenteinen ja sen on suunnitellut arkkitehti Matti Paalanen. Omppulinna edustaa aikansa tyyli-ihanteita ja sen pihapiiri sekä lähiympäristö ovat kauniita.

Kaksikerroksinen vanha rakennus.

Omppulinnan ulkoasu on vaalea, mutta sisältä se on maalattu kivoilla pastelliväreillä. Alla olevassa kuvassa on ikkuna, joka löytyy vaaleanpunaisen käytävän päästä. Ikkunasta on kauniit puistomaiset maisemat. Tämän käytävän varrella sijaitsevat henkilökunnan työhuoneet, jotka mukailevat samaa värimaailmaa.

Luminen maisema ikkunasta.

Persoonallisia työhuoneita

Omppulinnassa meillä on yhteisiä työhuoneita, joissa työskentelee muutama työntekijä. Työrauhaa riittää, koska osa henkilökunnasta on aina asiakaspalveluvuoroissa väliaikaisessa kirjastossa Mahlamäentiellä. Työhuoneemme ovat todella sympaattisia, vai mitä mieltä sinä olet?

Työhuone.

Työhuone, jossa kaksi työpistettä.

Alla olevassa työhuoneessa on oma parveke. Parvekkeen oven kyllä jouduimme teippaamaan talveksi kiinni, vedon estämiseksi. Mutta viehättävä on tämäkin työhuone, kuten näistä huoneista ihan jokainen.

Työhuone, jossa kaksi työpistettä.

Tällaisia hienoja auringonlaskuja olemme päässeet Omppulinnassa ihailemaan omien työhuoneidemme ikkunoista.

Talvinen näkymä ikkunasta.

Omppulinnassa tehdään monenmoista

Omppulinnasta noudamme asiakkaiden varauksia, ja vaihdamme kokoelmia väliaikaiseen kirjastoon. Omppulinnassa suunnittelemme esimerkiksi kirjavinkkauksia ja tapahtumia, teemme julkaisuja kirjaston sosiaalisen median kanaviin, muovitamme ja korjaamme aineistoja, huolehdimme aikakauslehdistä, tilaamme uutta aineistoa ja suunnittelemme tulevaa.

Nautimme Omppulinnan tiloista vielä tämän kevään. Loppukesällä alamme pikkuhiljaa tekemään muuttoa remontoituun pääkirjastoon.

Pääkirjaston aineistoa löytyy nyt monesta paikasta

Omppulinnassa on omat huoneensa aikuisten kertomakirjallisuudelle, tietokirjallisuudelle sekä lasten ja nuorten aineistoille. Aineistoja on myös pakattuna pahvilaatikoihin pitkäaikaisvarastoon Rajamäelle entisen neuvolan tiloihin sekä niin sanottuun ylivuotohyllyyn Klaukkalan kirjastossa.

Ainoastaan pitkäaikaisvaraston aineisto on käytettävissä vasta remontin jälkeen. Kaikki muu aineisto on siis lainattavissa – varaa ja nouda!

Kirjahyllyjä täynnä kirjoja.

Kirjastoautolaiset siellä sun täällä

Kirjastoautolaiset työskentelevät vähemmän Omppulinnassa, mutta kyllä sielläkin heitä näemme. Kirjastoautolaisten työtila on väliaikaisessa kirjastossa Mahlamäentiellä. Autoon vaihdettavalle aineistolle on mukavasti tilaa hyllyissä. Auto haetaan aina ennen reitille lähtöä Rajamäeltä, entisten Altian tehtaiden tiloista. Kirjat ja muu aineisto pakataan Mahlamäentiellä ulkona.

Kaksi työpistettä ja kirjahyllyjä.

Bloggaajana

Kirjastolaiset

Takaisin listaukseen

Blogi-kirjoituksia rakentamisesta, maankäytöstä, kaduista, virkistys- ja liikunta-alueista, ympäristöasioista, asumisesta ja liikenteestä. Blogin kirjoittajina kunnan työntekijät ja sidosryhmien edustajat.

Ilmakuva Nurmijärven kirkonkylästä.