Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Kesäsomettajat kaappasivat kunnanjohtajan blogin

14.7.2022

Moi!

Täällä kesäsomettajat Nea ja Enni. Me ollaan kaksi viikkoa kierrelty ympäri Nurmijärveä erilaisissa kohteissa ja nyt kaapattiin tämä kunnanjohtajan blogi kertoaksemme mitä kaikkea me ollaan näiden viikkojen aikana koettu.  On ollut mahtavaa kiertää omaa kotikuntaa ”turistina” ja nähdä se uusin silmin.

Ensimmäisenä kesätyöpäivänä saimme tehdä suunnitelman, johon laitoimme meitä kiinnostavat kohteet, sovimme vierailuajat ja teimme suunnitelmat somepäivityksistä. Kahden viikon aikana ehdimme kokea kirppiksen, uimarantoja, luontokohteita, strutseja, kirkon, museoita, urheilutreenejä, näytelmäharjoituksia ja vaikka mitä – kohteita, joita löysimme Visit Nurmijärvi -kanavista.

Ensimmäisenä vierailukohteena suuntasimme kohti Klaukkalaa ja Viirin kirppistä. Tämä, mahdollisesti Suomen suurin itsepalvelukirpputori, tarjosi meille paljon erilaista katseltavaa ja kuvattavaa. Myynnissä oli tavaroita ihan laidasta laitaan, ja teimme myös yllättäviäkin löytöjä, kuten sukelluskypärän. Nurmijärvellä vieraileva voi yllättyä, mitä kaikkea Viirin Kirppikseltä voikaan löytää.

Samalla reissulla kun kävimme kirppiksellä, kävimme myös Viirin lähes naapurissa olevalla Tiiran rannalla. Vaikka aurinko ei vierailumme aikana näyttäytynytkään, oli rannalla silti mukavasti ihmisiä nauttimasta kesän lämmöstä. Ranta vaikutti todella viihtyisältä ja kivalta paikalta kesän viettoon.  Uimarannoista tutustuimme myös Röykässä Vaaksin uimapaikkaan sekä Sääksjärven Röykän uimapaikkaan. Molemmat uimapaikat olivat mukavan rauhallisia. Uimapaikkatestimme päättyi kaikille Nurmijärveläisille tutulle Sääksin uimarannalle, joka oli yhtä upea kuin aina ennenkin. Suosittelemme!

Uimarantojen lisäksi näimme rantaa myös Kiljavalla, kun kävimme vierailemassa Lomakoti Kotorannassa. Teimme kierroksen kotorannan ympäristössä ja huomasimme, miten paljon kaikenlaista sieltä löytyy; rantasauna, grillikatos, kota ja lasten leikkipuisto esimerkiksi. Lomakodin sijainti Sääksjärven rannalla takasi upeat järvimaisemat, joita ihailimme toden teolla.

Luontokohteista Nurmijärvi tunnetaan. Pääsimme ihanaan luonnon rauhaan, kun vierailimme Nukarinkoskella. Nukarinkosken alue oli loistava paikka rauhoittua hetkeksi ja kuunnella luonnon ääniä. Koski tarjosi katseltavaksi upeat maisemat ja kuvia tuli otettua yksi jos toinenkin. Etenkin kosken ylittävä silta oli täydellinen paikka katsella alas veden kuohuntaa.

Toinen luontokohde, jossa vierailimme, oli Isosuon uusi luontopolku. Suolla tuntui siltä, että olisi yhtäkkiä päätynyt keskelle erämaata, vaikka olimme koko ajan aivan Klaukkalan keskustan lähellä. Reitin pitkospuut tekivät siitä helppokulkuisen ja levähdyspaikat olivat hyviä paikkoja istuutua hetkeksi. Isosuo sai kyllä miettimään, miten kaunista luonto voikaan olla.

Vauhtifarmi Perttulassa tarjosi meille jotain aivan erilaista koettavaa. Pääsimme kokeilemaan jousiammuntaa, joka osoittautuikin aluksi vaikeammaksi kuin luulimme. Pienen harjoittelun ja Vauhtifarmin työntekijä Kirsin ohjauksen jälkeen ammunta alkoi kuitenkin sujumaan, ja saimme nuoletkin jo maalitauluun asti. Kokeilimme myös rantalentopalloa, joka ei kuulunut ihan vahvuuksiimme, mutta mikä tärkeintä; hauskaa oli. Saimme myös kuulla mitä kaikkea muuta hauskaa Vauhtifarmilla voi tehdä ja kokea.

Ketolan Strutsitila oli valitsemistamme kohteista se, jota odotimme erityisen innolla. Saimme mahdollisuuden päästä strutsisafarille, joka oli mahtava kokemus. Safarilla pääsimme näkemään erilaisia ja erikokoisia strutseja lähietäisyydeltä, ja opimme paljon siitä, millaisia eläimiä nämä maailman suurimmat linnut ovat. Tiedoksi muuten kaikille, että tilalla myydään erilaisia strutsituotteita ja esimerkiksi strutsinmunajäätelö oli yksi tilan erikoisuuksista.

Nurmijärven kirkonkylällä vierailimme Nurmijärven upeassa puukirkossa. Ihastelimme kirkkoa niin sisä- kuin ulkopuoleltakin ja kirkko-opas vastaili meissä heränneisiin kysymyksiin. Kirkon vieressä toimivassa tunnelmallisessa museokahvilassa oli mukavaa katsella vanhoja esineitä ja oppia lisää sekä Nurmijärven, että Nurmijärven kirkon historiasta.

Kirkonkylältä löytyi myös elokuvateatteri Kino Juha, joka on ainutlaatuinen kohde. Kino Juhan myymälä- ja kahvilatilat huokuivat hauskaa 50-luvun tunnelmaa, ja tekivät teatterista vielä astetta ainutlaatuisemman. Tyhjään elokuvasaliin oli todella kivaa päästä kuvailemaan. Kino Juhasta jäi erityisesti mieleen sen upea tunnelma.

Aleksi Kivi on olennainen osa Nurmijärveä. Museona toimiva Aleksis Kiven koti oli mielenkiintoinen ja opettavainen kohde. Aluksi katsoimme lyhyen videon Aleksis Kiven elämästä, ja oli todella mielenkiintoista oppia tarkempia yksityiskohtia hänen vaiheistaan. Kiertelimme ympäri museota katsellen siellä olleita vanhoja esineitä, ja kuulimme lisää museon historiasta. Rakennuksen yläkerran ikkunasta näki hienot peltomaisemat, joihin kuulimme Kiven olleen erityisen tykästynyt. Aleksis Kiven koti oli oikein mukava kohde ja opimme siellä vieraillessamme paljon uutta.

Myös tapahtumat ovat tärkeä osa Nurmijärven kesää. Nurmijärvellä kisataan 14-15 vuotiaiden yleisurheilijoiden SM-kisoja 12.-14.8.2022.  Kävimme Klaukkalan urheilukentällä haastattelemassa tulevien kisojen urheilijoita sekä pääsihteeriä. Haastatteluissa oli tosi mielenkiintoista kuulla, miten kisoihin on valmistauduttu niin urheilijoiden, kuin pääsihteerinkin toimesta. Näimme myös hyvin, millainen yleisurheilu on lajina, ja mitä kaikkea erilaista siihen kuuluu.

Tällä viikolla nähdään Taaborinvuorella teatteria. Pääsimme haastattelemaan ”Keisarin uudet vaatteet” -kesäteatteriesityksen näyttelijöitä sekä ohjaajaa. Oli mielenkiintoista kuulla, millaista esityksen valmisteleminen on ollut. Saimme myös nähdä osan esityksen treenaamisesta, jota oli mielenkiintoista katsoa.  Kannattaa kaikkien lähteä katsomaan Taaborin kesäteatteria 14-30.7.!

Kahden viikon jälkeen voimme todeta, että Nurmijärveltä löytyy paljon nähtävää ja koettavaa. Kohteita voi kiertää vaikka Seitsemän veljeksen pyöräreitillä, jonka varrelta nämä meidänkin vierailukohteet löytyvät. Kaikki kohteissa meitä opastaneet ja palvelleet henkilöt olivat todella mukavia, sekä kokemukset joihin työmme puolesta pääsimme mahtavia. Tämä kaksi viikkoa oli hieno mahdollisuus päästä tutustumaan työelämään, sekä meidän omaan Nurmijärveemme, jonka luulimme jo tuntevamme ennestään läpikotaisin.

Kiitos kaikille ja nähdään Nurmijärven kesäkohteissa ja tapahtumissa!

Terkuin Outin blogin kaapanneet kesäsomettajat

-Enni ja Nea-

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä