Nurmijärven blogi

Ilmiöntekijät

Ilmiöntekijät

Katja – nuorisopäällikkö

27.10.2022

Katja - nuorisopäällikkö

“Nuorisotyössä ei ole kahta samanlaista päivää ja tykkään siitä!

Kun Nurmijärvellä avautui nuorisopäällikön virka, katsoin ihan uteliaisuuttani, mitä se pitää sisällään. Siellä oli lueteltuna kaikki, mitä olin jo aiemmin Vantaalla tehnyt ja mitä haluan tehdä, ja täällä sitä nyt sitten ollaan!

Oli ihana tulla tänne, kun työhöntulotarkastuksessa kuuli ensimmäisenä sanat: Tervetuloa meille Nurmijärvelle!

Jo nyt olen huomannut, että Nurmijärvi on oikeasti ihmisen kokoinen paikka; tunnemme nuoret ja yhteistyökumppanit muutenkin kuin nimeltä ja se helpottaa tekemistä paljon.

Vastaan työssäni kunnan tarjoamista nuorisopalveluista; järjestämme heille toimintaa, tukipalveluita, kuuntelemme ja olemme läsnä. Käytännössä huolehdin siitä, että viisi nuorisotilaamme, Monikkosali ja sen kahvila sekä leirit pyörivät ja kehittyvät. Teemme ennaltaehkäisevää päihdetyötä, etsivää nuorisotyötä ja ylläpidämme nuoria aikuisia askarruttavissa kysymyksissä auttavaa Ohjaamoa.  Myös nuorten työpaja ja kesätyöllistäminen on osa nuorisopalveluiden tarjontaa.

Nuorisotyön tehtäväkenttä on laaja. Sitä ei todellakaan tehdä yksin eikä pelkästään omassa yksikössämme. Olemmekin saaneet kiitosta ammatillisesta notkeudesta; menemme sinne, missä meitä tarvitaan – monesti jo etukäteen.

Nuoret kaipaavat keskustelukumppania ja tukiverkoston. Me toimimme heille ikään kuin peilinä. Heillä on omat ajatuksensa ja toiveensa. Me  ylläpidämme toivon kipinää ja kerromme, mitä toiveiden toteuttaminen tarkoittaa ja vaatii. Moni nuorista tarvitsee myös pinnalla pitämistä.

Tavoitteeni on, että jokainen kunnan nuori löytää oman paikkansa eikä ketään jätetä yksin. Ja nuorisotyöntekijät, jotka toimivat heidän kanssaan, jaksavat tehdä työtänsä hyvällä mielellä ja heillä olisi käytössään parhaat työkalut.

Tiedän tekeväni merkityksellistä työtä –  tunnen sen joka päivä. Nuoren onnistuminen on aina pitkä prosessi, eikä aina ole selvää, mikä osa siitä on meidän aikaansaannostamme. Välillä tulee kuitenkin henkisiä palkkapäiviä, jolloin joku nuori kertoo innoissaan, että on onnistunut tavoitteissaan. Sen voimalla jaksaa pitkään.”

Katja - nuorisopäällikkö

 

 

Takaisin listaukseen

Nurmijärven kunnassa työskentelee noin 1800 työntekijää. Eri ammattinimikkeitäkin on yli 200. #ilmiöntekijät-kampanja esittelee monipuolisesti Nurmijärven kunnan ammattilaisia.

Tutustu ilmiöntekijät-tarinoihin >>

Ilmiöntekijät