Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Kaipaatko apua? Loppuiko tekeminen?

3.4.2020

Kiitos kaikille, että olette noudattaneet ohjeita eristäytymisestä hyvin. Tulokset alkavat näkyä tartuntamäärissä ja on äärimmäisen tärkeää jatkaa ja edelleen madollisuuksien mukaan lisätä eristäytymistä.

Olemme saaneet kuntaan paljon yhteydenottoja ja kysymyksiä. Yleisimpinä ovat nousseet huoli nuorten liikkumisesta ja kokoontumisista isommissa ryhmissä, sekä huoli siitä, miten paljon ikäihmisiä näkyy edelleen kaupoissa. Monet ovat myös kohdanneet koteihin eristäytymisessä haasteita. Multitaskaaminen omien töiden, lasten koulujen tai muun aktivoimisen jne kanssa on monille melkoinen voimainponnistus. Moni kaipaa myös juttuseuraa ja naapuriapua. On myös harmiteltu sitä, että harrastukset ovat jääneet tauolle ja tekemisestä alkaa olla pulaa.

Nurmijärven kunta on julkaissut viime viikonlopun Nurmijärven Uutisissa, kotisivuilla ja somessa yhteystietolistan palveluista, joiden kautta voi saada apua ja tukea kauppa-asiointiin, neuvoja koronaviruksen hoitoon tai tukea jaksamiseen ja kotona pärjäämiseen. Tämän viikonlopun Nurmijärven Uutisissa, sekä kunnan kotisivuilla ja somekanavilla julkaistaan puolestaan ilmoitus, josta löytyy yhteystietoja tahoihin, jotka tarjoavat apua ja tukea lapsille, nuorille ja vanhemmille. Lehti-ilmoitukset on helppo ottaa talteen, ja laittakaa vaikka jääkaapin oveen, jotta tiedot ovat tarpeen tullen ulottuvilla. Ilmoituksen voi myös tulostaa kunnan kotisivuilta.

Kunnan eri palvelut ovat siirtyneet nettiin ja somekanavista löytyy vaikka mitä hauskaa ja hyödyllistä puuhaa. Nuorisopalvelut kutsuvat pelaamaan ja juttelemaan kanssaan someen mm. Instagramin, Snapchatin, Whatsappin, Facebookin ja Discordin kanavilla (www.nurmijarvi.fi/nuoretnyt).

Liikuntapalvelut on tuottanut erilaisia hauskoja ja hyödyllisiä liikuntavinkkejä videomuodossa (Facebook). Kulttuuripalveluilla (Facebook) ja museolla sekä kirjastolla (Facebook) on myös aktiivista tarjottavaa digitaalisessa muodossa.

Kunta palvelee kuntalaisia eristyksestä huolimatta myös erilaisissa virastopalveluissa, joten olkaa toki rohkeasti yhteyksissä. Myös päätöksenteko ja luottamustoimielinten toiminta jatkuu etäyhteyksien varassa.

Kannustan osaltani kaikkia hyödyntämään mahdollisuuksien mukaan paikallisia palveluita, jotta saamme niitä tuottavat tahot selviämään kriisin yli. Yrityksille tarjottavista tukimuodoista sekä neuvontapalveluista löytyy kunnan sivuilta kooste, joka täydentyy vielä, kun työ- ja elinkeinoministeriön ohjeistus on tullut.

Kannustan myös tarjoamaan apua naapureille ja läheisille kauppa-asioinnissa ja josko aikaa ja energiaa on laajamittaisempaankin avunantoon, kannattaa olla yhteyksissä kunnan ja seurakunnan yhteiseen vapaaehtoistyön koordinaattoriin Mari Hämäläiseen (puh. 044 422 0524), joka organisoi mm. ikäihmisten kotipalveluja.

Tsemppiä ja jaksamista kaikille!

Liikuntapalveluiden instagram-tilin kuvia

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä