Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Iloista Vappua!

30.4.2021

Viime vuonna vapun teemaksi lanseerattiin Nurmijärvellä kotoilu ja helppous. Tavoitteena oli, että ei tarvitse suorittaa tai nähdä vaivaa, vaan voi rauhassa rentoutua, herkutella ja tunnustella kevättä. Viettää mielenrauhan vappu.

Tuolloin emme osanneet kuvitellakaan, ettei etävappu jäisi kertaluonteiseksi, mutta tässä sitä taas ollaan.

Vaikka emme voi kokoontua, niin silmissä vihertävä kevät ja etenkin nyt korona-aikana eri tavoin koville joutuneet opiskelijat ja työelämä kutsuvat meitä tässäkin ajassa piristämään itseämme. Juhlistamaan valon lisääntymistä ja elämän heräämistä.

Kuten Aleksis Kiven lakituksen yhteydessä usein kuullussa Hannikainen kevätlaulussa todetaan: ”Nyt on toivoon ja lempeen aikaa.”

Erityisesti toivo on se, jota nyt tarvitsemme. Se auttaa meitä jaksamaan. Se auttaa meitä myös rakentamaan ja korjaamaan koronan aiheuttamia vahinkoja, kun sen aika tulee. Toivo on myös inspiraatiota ja intoa antava voima, joka auttaa meitä uudistamaan ja selviytymään yhä paremmin tilanteista.

En toki vähättele lemmenkään roolia – ja totisesti toivon, että tänäkään vappuna ei kenenkään tarvitsisi kokea yksinäisyyttä tai syrjään jäämistä. Vaikka emme voikaan kokoontua, niin voimme muistaa ja tervehtiä toisiamme monin eri keinoin.

Ehkäpä joku piristyisi saadessaan vapputervehdykseksi videopätkän Aleksis Kiven tämän vuoden lakituksesta.

Tämän vuoden virtuaalilakituksen ajatus on se, että me tehdään se yhdessä. Nurmijärvi on Suomen suurin kunta, monitaajamainen, monimaisemainen ja täällä asuu monilukuinen määrä erilaisia ihmisiä ja myös eläimiä. Aleksis Kiven patsaan lakituksen alkuperäinen ajatus on ollut, että voimme luoda tänne jonkin ihmisiä yhdistävän tapahtuman ja videossa palataan tämän alkuperäisen ajatuksen äärelle.

Jaathan parhaat vappukuvasi ja -videosi tältä vapulta tai aiemmilta vuosilta Instassa aihetunnisteilla #vappuilmiö #nurmijärvi.  Storyn puolella voit tägätä mukaan kunnan tilin @nurmijarven_kunta, niin kunta jakaa storysi eteenpäin!

Ehkäpä ensi vuonna taas pääsemme kylvettämään ja lakittamaan Aleksista perinteisemmin menoin paikan päällä.

Hauskaa vappua ja kevään juhlaa kaikille!

Outi

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä