Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Hyvää ja turvallista lukuvuoden alkua!

11.8.2022

Tänään on yksi vuoden kihelmöivimmistä päivistä, kun loman jälkeen koululaisten herätyskellot jälleen soivat ja reppuheput suuntaavat kohti kouluja. Monella on edessään uuden alku. 581 lasta Nurmijärvellä aloittaa ekaluokalla ja 691 oppilasta siirtyy alakoulusta yläkouluun.

Liikenteessä on syytä olla tarkkana. Erityisesti on syytä kiinnittää huomiota koululaisten saattoliikenteeseen. Jos olet viemässä lastasi koululle autolla, kannattaa miettiä, että pysähdyspaikka on turvallinen ja liikenteellisesti järkevä. Paras paikka ei välttämättä ole koulun porttia lähin paikka. Edellisten lukuvuosien perusteella voidaan ennakoida, että useiden koulujen edustalla saattoliikenne voi aiheuttaa ruuhkaa ja haittaa näkyvyydelle. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kannalta kaikki ylimääräinen autoliikenne koulun edustalla etenkin aamuisin, on riski, joka kannattaa minimoida.

Kuva Pia Jaakkola

Toivomme myös kaikki, että alkavan lukuvuoden voimme käydä koulua ilman pandemiasta aiheutuvia erityisjärjestelyjä. Tällä hetkellä Nurmijärvellä virallisten testien kautta koronatartuntoja on löydetty viimeisten kahden viikon aikana noin 460 tapausta. Todennäköistä kuitenkin on, että suuri osa oireisista toteaa taudin kotitestillä, eikä hakeudu lisäksi viralliseen testiin. Kouluun ei tule mennä oireisena, kuten ei muuallekaan ihmisten ilmoille. Käsihygienian rooli on myös olennainen.

Valtakunnallinen koulurauhatyöryhmä haluaa tänä vuonna nostaa esiin kaveritaidot. Teemalla halutaan muistuttaa toisten huomioimisesta ja kaikkien mukaan ottamisesta. Näistä puhutaan varmasti kouluissa, mutta aiheesta kannattaa jutella myös kotosalla. On tärkeää, että kaikilla on kaveri.

Koulunkäynti ja oppiminen ovat parhaimmillaan iloisia ja innostavia asioita. Tehkäämme kukin osaltamme parhaamme, että lukuvuosi sujuu mukavissa merkeissä. Hyvää lukuvuoden alkua kaikille!

Outi

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä