Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Hyvä päivä lähteä ihmisten ilmoille

22.4.2022

Aurinko paistaa ja viikonlopuksi 23-24.4. on luvassa hyvät – tai jopa loistavat päivät lähteä ihmisten ilmoille piristymään ja tuulettamaan parin vuoden koronapölyjä.

Klaukkalassa järjestetään Hyvä Päivä -tapahtuma klo 10-14. Kauppakeskus Viirin piha-alueella on hyvän mielen tapahtuma koko perheelle, joka kokoaa yritykset myymään tuotteita ja palveluita sekä erilaiset harrasteseurat ja -yhteisöt esittelemään toimintaansa. Tapahtumatorilla voi seurata mm. tanssi- ja musiikkiesityksiä. Samalla pääset myös juhlimaan Kauppakeskus Viirin 40-vuotista taivalta kakkukahvien merkeissä.

Klaukkalan kirjaston Framilla on klo 12 Jukolan musiikkikoulun päivämatinea. Samalla voi tutustua Klaukkalan kirjastossa 30.4. asti esillä olevaan Mielimaissa-projektin valokuvanäyttelyyn. Lisätietoja palkitusta projektista täältä.

Klaukkalan Tornimäen kuntoportaissa voit osallistua klo 14.30-15.20 Yhdessä huipulle -tapahtumaan. Lions Club Klaukkalan Leat lahjoittaa tapahtumasta kerrytettävän hyväntekeväisyyspotin Etsivän nuorisotyön kautta paikallisten nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen ja harrastetoiminnan edistämiseen. Porrastapahtumaan voivat osallistua kaikki halukkaat ja yleisö on tervetullutta kannustamaan kuntoilijoita. Viirintorilta järjestetään kuljetus Tornimäelle.

Subway Kansallisen Liigan neljännen kierroksen ottelussa Nurmijärven Jalkapalloseuran vieraaksi saapuu hallitseva Suomen mestari Kuopion Palloseura. Sarjaa puhtaasti kolmella voitolla johtava KuPS tarjoaa Palokärjille hienon mahdollisuuden testata osaamistaan kotimaista huippujoukkuetta vastaan. Ottelu NJS-KuPS alkaa Klaukkalan tekonurmella lauantaina 23.4. klo 14:00. Tämä ottelu on nähtävillä myös Ruudussa klo 13.50 alkavassa lähetyksessä.

Monikossa bilettää Kaartin soittokunta Pepe Willbergin ja Karoliina Kallion kanssa Kaarti Love -kevätkonsertissa klo 16-18. Ohjelmistossa on iki-ihania, vuonna 1966 perustetun Love Recordsin tuottamia kappaleita, kuten Aamu, Ajetaan tandemilla, Sinua, sinua rakastan, Toiset meistä ja Rööperiin. Kapellimestarina toimivat musiikkimajuri Timo Kotilainen sekä musiikkikapteeni Aino Koskela. Konsertti televisioidaan Alfa Tv:lle. Lippuja voi ostaa Lippupisteestä.

Illalla ehtii vielä klo 19-22 tutustumaan Nurmijärven Pappilan uudelle Helmi Klubille, jonka ensimmäisessä illassa Viitasen Piia -yhtye soittaa letkeää indiefolkia. Illan alussa myös Open stage klo 19 kaikille, jotka haluavat esittää omaa musiikkiaan. Pääsy tilaisuuteen on vapaa.

Sunnuntaina 24.4. voi pihatöistä karata musiikin ja punnitun puheen pariin Nummenpäähän klo 15-17, kun Kyläkolun konserttisarja jatkuu. Musiikin lisäksi tarjolla taidetta ja keskustelua taiteesta. Kirjailija Juha Itkonen, puheenvuoro, Klaara Vasara, klarinetti, Terhi Paldanius viulu, Hanna Hohti, alttoviulu ja Sirja Niironen, sello.

Konsertissa kuullaan herkästi punnittua puhetta taiteen yhteiskunnallisesta merkityksestä ja meditatiivista musiikkia muun muassa säveltäjiltä Shaw ja Penderecki. Pääsylippu on 10 e sisältäen pullakahvin.

Mystica-kuoro puolestaan juhlistaa 50-vuotisjuhlakonsertissa pitkää taivaltaan sunnuntaina 24.4. klo 16-18 Monikkosalissa. Mystica-kuoron juhlakonsertin johtajana Victoria Meerson ja solistina Mikael Konttinen. Liput 15 e, sisältäen tarjoilun, voi ostaa ovelta ennen tapahtumaa.

Nyt siis kannattaa kaivaa menokengät kaapista ja altistua houkutuksille –  Minä Elän!

Lisätietoa näistä ja muista kevään tapahtumista löydät tapahtumakalenterista.

Outi

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä