Nurmijärven blogi

Asiaa asiantuntijalta

Asiaa asiantuntijalta

Hävikkiruoka – kiireisen arjen pelastaja

30.11.2022

Itselleni, näin pienten lasten vanhempana, on arjen pelastajana toiminut lähipäiväkodin hävikkiruokamyynti, jota myydään ResQ Club-app:lla. Sovellusappi on helppo ladata Google Play–kaupasta tai App Storesta puhelimeen, kun laitan hakuun ResQ Club. Resque sovelluksen kuva.

Sovellus on tosi helppo käyttää. Valitsen ensin, miltä alueelta saan myynti-ilmoituksia. Kun Aleksian toimipiste laittaa ruokaa myyntiin, tulee puhelimeen ääni-ilmoitus ja toimipiste näkyy puhelimennäytöllä aktiivisena.  Valitsen sopivan ruoan, sekä merkitsen montako annosta, pelastan biojätteeseen joutumiselta. Noutaessa ei tarvitse olla käteistä tai kortteja mukana, koska olen jo maksanut sovelluksen avulla ruoan.

Saan ruokaa edullisesti ja lämmitystä vailla valmiina, ja siinä sivussa tulee tehtyä tärkeä ilmastotekokin!

Voin valita mistä ja mitä hävikkiruokaa ostan

Aleksialla on nykyään 44 toimipistettä, josta voin ostaa ja noutaa hävikkiruokaa edullisesti.  On mahtavaa, että koronan jälkeen toiminta on entisestään laajentunut. Lähes jokaisen kuntalaisen lähellä onkin joku hävikkiruokaa myyvä Aleksian toimipiste.

Tarjonta vaihtelee, ja mukaan saan ostettua esimerkiksi pelkän kastikkeen tai sitten kokonaisen aterian: kastike, peruna ja salaatti. Ruoka on valmiiksi pakattuna, joten nouto on todella nopeaa. Pieni lämmitys ja sitten voinkin jo kattaa pöytään maistuvan ruuan perheelleni.

Halpaa noutoruokaa

Hinnathan ovat tosi edullisia. Aleksiassa hintaan sisältyy ainoastaan raaka-aineiden hinta, ResQ Clubin komissiopalkkio ja astiat. Hinta ei sisällä henkilöstökuluja laisinkaan.

Ruuan noutoaika on keittiöiden toiminta-aikana päivällä. Noutoaika voi joskus olla itselleni haasteellinen, mutta siitäkin ollaan selvitty. Voin laittaa noutopaikkaan viestiä, että myöhästyn tai noudankin ruoan vasta huomenna, jos tuntuu, että kaikki kaatuu päälle. Aleksiasta on löytynyt hienosti joustoa.

Ateria mummolle Rajamäelle tai opiskelijalle Jyväskylään

ResQ-sovellukseen voi ostaa myös krediittejä. Esimerkiksi pojalleni, joka opiskelee Jyväskylässä, ja jolla on aina matti kukkarossa. Ostan hänelle sovellukseen ResQ-krediittejä, niillä hän voi itse ostaa hävikkiruokaa – mistä ja mitä haluaa.

ResQ-sovelluksella voin tarkistaa, mitä hävikkiruokatarjontaa on Rajamäellä. Voin tilata mummolle aterian, vaikkapa Metsolan päiväkodilta noudettavaksi. Mummo ilmoittaa hakiessaan vain nimensä, eikä mummon tarvitse latailla sovellusta, jos se tuntuu vaikealta.

 

Bloggaajana

Minna-Liisa Haapamäki, palveluesimies

Aleksia

 

**P.S. Tarina hitusen kuvitteellinen ResQ-asiat todellisia

Takaisin listaukseen

Kunnan työntekijät, oman alansa asiantuntijat, eri toimialoiltamme  kirjoittavat blogikirjoituksia ajankohtaisista asioista.