Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Hallintojohtajan saappaanvaihtoviikko

28.8.2020

Hallintojohtajan saappaat ovat Nurmijärvellä suuret ja tukevat. Niillä on kuljettu monenlaisissa risukoissa ja kivikoissa. Niillä on päässyt painelemaan sekä ylämäkiä että alamäkiä. Tärkeää on kuitenkin ollut, että askellus on ollut vakaata ja harkitsevaakin.

Ilmiöntekijät-kampanja, Jukka hallintojohtaja
Jukka Anttila.

Vuonna 1984 saappaat soviteltiin Jukka Anttilan jalkoihin. Radiossa soi silloin Dingo, Kino Juhassa näytettiin Ghost Bustersia ja Tiina Lillak, Arto Bryggare, Matti Nykänen sekä Marja-Liisa Kirvesniemi olivat sen vuoden olympiamitalisteja.

Jukka on persoonallaan muokannut hallintojohtajan tehtävästä kunnan luottomiehen tehtävän. Häneen asiantuntemukseensa on voitu vuosien varrella turvautua kaikenlaisissa kinkkisissä hallinnon ja lakiasioiden kiemuroissa. Hän on myös ollut rohkea ja idearikas kehittäjä, joka on pitänyt huolta siitä, että kunnan hallinto uudistuu ja pysyy kiinni ajassa.

Jukan lempeys ja taito kuunnella on tehnyt hänestä helposti lähestyttävän ja hyvän yhteistyötahon paitsi kunnan sisäisesti, myös kuntalaisille ja kunnan yhteistyötahoille.

Hän on myös hyvän muistinsa ja laajan tietämyksensä ansiosta ollut tuki ja turva lukuisissa tilanteissa – eräänlainen Nurmijärven oma päivystävä dosentti.

Olemme suuresti kiitollisia vuosista, jotka Jukka olet kunnallemme antanut. Elämäntyösi ja omantakeinen hurmaava tyylisi ovat jättäneet pysyvät jäljet Nurmijärvelle ja osoittaaksemme kiitollisuuttamme, olemme kirjoittaneet nimesi pysyvästi myös Nurmijärven karttaan, nimeämällä Virastotalon edustalla kulkevan kevyenliikenteenväylän Jukka Anttilan raitiksi.

Lämmin kiitos Sinulle Jukka!

Ja lämpimästi tervetuloa seuraajasi Katja Vuorinen!

Tällä viikolla olemme jo päässeet sovittelemaan hallintojohtajan saappaita jalkoihisi ja hyvinhän ne niihin tuntuvat istuvan. Tulit meille Limingasta, joten puheenparressa on jotain samaa tuttua rytmiä kuin Jukallakin.

Olet vakuuttanut meidät aikaansaavana ja reippaana tyyppinä, jolta löytyy myös tarvittavaa pilkettä silmäkulmasta. Persoonasi ja tyylisi opimme tässä vuosien varrella vielä tarkemmin tuntemaan, mutta ainakin ensivaikutelma on, että saappaat jatkavat vakaata ja määrätietoista askellusta eteenpäin.

Hallintojohtajan tehtävänkuva on vuosien varrella elänyt, mutta tämänhetkisessä organisaatiossa hallintojohtaja johtaa konsernipalveluiden toimialaa. Sen sisälle kuuluvat elinvoima- ja kuntakehityspalvelut, viestintä ja markkinointi, talous, hallintopalvelut, henkilöstöpalvelut sekä Aleksia-liikelaitos.

Hallintojohtajan tehtäviä ovat muiden muassa kunnan hallinnon koordinointi ja kehittäminen, tiedolla johtaminen ja strateginen johtaminen, kuntalaisten ja kuntaorganisaation vuorovaikutuksen edistäminen, valmiustoiminta, ystävyyskuntatoiminta, päätösesitysten valmistelu kunnanhallitukselle, valtuustolle ja konsernijaostolle sekä päätösten toimeenpano. Hallintojohtaja toimii myös valtuuston ja konsernijaoston sihteerinä.

Hallintojohtaja Katja Vuorinen.

Paljon on siis rajapintoja, joissa hallintojohtajan kanssa pääsevät työskentelemään niin kuntalaiset, kunnan työntekijät kuin yhteistyökumppanitkin.

Olkaahan rohkeasti yhteyksissä Katjaan ja käykäähän ihailemassa Jukan raittia, jos satutte kulkemaan Virastotalon nurkilla.

Kiitos vielä Jukalle ja menestystä Katjalle!

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä