Nurmijärven blogi

Ilmiöntekijät

Ilmiöntekijät

Eino – lukulemmikki

14.2.2019

Ilmiöntekijät-kampanja, lukulemmikki Eino

“Olen luonteeltani rauhallinen ja minulla on isot korvat, jotka kuulevat hyvin. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kerran kuussa laitan liivin päälle ja menen Klaukkalan kirjastoon. Siellä minulle lukevat lapset, jotka ovat vielä opetteluvaiheessa tai joilla on ehkä vähän vaikeuksia siinä. Nuorimmat kertovat kirjan kuvista, jos eivät osaa vielä kirjaimia. Jotkut lukevat jo hyvinkin, mutta haluavat ehkä vaan tulla silittelemään minua. Se sopii kyllä mainiosti.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lapset lukevat kivoja kirjoja. Erityisesti pidän tarinoista, joissa on sanat “makkara” tai “lihapulla”. Silloin herään, vaikka olisinkin ummistanut silmäni hetkeksi. En hauku ja olen yleensä aika huomaamaton.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kukaan ei pelkää minua, vaikka olenkin iso. Makoilen viltillä lattialla ja kuuntelen, välillä saatan torkahtaa. Jotkut lapset paijaavat. Toiset keskittyvät niin hirveästi lukemiseen, etteivät osaa samanaikaisesti silitellä. Joskus koitan tassullani vaihtaa sivua tai pyytää lisää rapsutuksia. Monet lukijat ovat jo tuttuja minulle. ⠀

Ilmiöntekijät-kampanja, lukulemmikki Eino⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tämä ei ole ensimmäinen kerta vapaaehtoistyössä. Olen käynyt myös vanhainkodeissa siliteltävänä. Jotta voin toimia lukulemmikkinä ja vierailla vanhainkodissa, kävin Suomen Karva-Kaverit ry:n testissä ensin. Siellä tarkastettiin, että sovin tähän hommaan. En ole aggressiivinen, en pelkää pyörätuoleja tai en syö johtoja lattialta. Testistä merkiksi sain liivin. Kun liivi puetaan päälle, tiedän heti, että nyt täytyy olla skarppina.” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nurmijärvionilmiö #ilmiöntekijät

Takaisin listaukseen

Nurmijärven kunnassa työskentelee noin 1800 työntekijää. Eri ammattinimikkeitäkin on yli 200. #ilmiöntekijät-kampanja esittelee monipuolisesti Nurmijärven kunnan ammattilaisia.

Tutustu ilmiöntekijät-tarinoihin >>

Ilmiöntekijät