Nurmijärven blogi

Ilmiöntekijät

Ilmiöntekijät

Anu – alkuluokanopettaja

3.5.2019

Ilmiöntekijät-kampanja, alkuluokanopettaja Anu
“Molemmat vanhempani ovat olleet opettajia, joten onkohan se ollut jotenkin geeniperimää. Tällä alalla pystyn toteuttamaan itseäni parhaiten. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uskon toiminnallisuuteen alkuluokkamme toiminnassa. Olemme esimerkiksi luokassa arvioineet, montako desilitraa mahtuu maitotölkkiin. Lapset täyttivät litran tölkkiä desilitra kerrallaan, ja kun he tajusivat että kymmenen desilitraa on sama asia kuin litra, he eivät sitä kyllä unohda.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
On hienoa seurata, kun ekaluokkalaiset oppivat lukemaan. He oivaltavat, kuinka äänteitä yhdistellään ja kuinka niistä tulee sanoja. Lapsiin tulee varmuutta, kun he huomaavat osaavansa ja ymmärtävänsä. Välillä tulee tietysti takapakkia, mutta siitäkin opitaan. Jokainen päivä on itselläkin oppimista. Se on tärkeää tässä työssä, että pitää itsensä liikkeessä. Aina voi oppia lisää. ⠀⠀⠀

⠀⠀Ilmiöntekijät-kampanja, alkuluokanopettaja Anu⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Täällä meidän koulussa kun harjoiteltiin sisälle suojautumista, kysyin oppilailta, millaisia vaaroja meitä uhkaa. Joku lapsi sanoi, että karhuja, susia ja kettuja.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Itse saan elämyksiä luonnosta, mökistä ja liikkumisesta. Retkiluistelu on uusi harrastus. Se on huikeaa, kun tehdään pitkää liukua ja nautitaan maastosta. Turvallisuus on tietysti tärkeää, pitää olla naskalit kaulassa. Pieni pakkanen, auringonpaiste ja sileä jää, se on ideaali. Ja sitten repussa kaakaota ja eväsleivät.”

Takaisin listaukseen

Nurmijärven kunnassa työskentelee noin 1800 työntekijää. Eri ammattinimikkeitäkin on yli 200. #ilmiöntekijät-kampanja esittelee monipuolisesti Nurmijärven kunnan ammattilaisia.

Tutustu ilmiöntekijät-tarinoihin >>

Ilmiöntekijät