Nurmijärven blogi

Ilmiöntekijät

Ilmiöntekijät

Antti – luokanopettaja

5.9.2019

Ilmiöntekijät-kampanja, luokanopettaja Antti

“Minusta ei pitänyt tulla opettajaa. Sain kuitenkin jonkun valaistumisen, koin opettajaherätyksen. Ekat opettajavuodet ovat aika hirvittäviä ja raskaita, monet vaihtavat alaa siinä kohtaa. Ei todellisuus ole sitä kuitenkaan. Tärkeintä opettamisessa on se, että tietää mihin on menossa.

⠀⠀⠀⠀
Olen mielelläni puukäsityöluokassa. Käsillä tekeminen on hyvin konkreettista. Töiden aloittaminen, sahaaminen ja paukuttaminen. Kivointa on nähdä, että on mahdollistanut oppilaalle tehtävän tai tekemisen, jossa oma rooli on siirtyä vain syrjään. Parastahan on se, kun homma itsessään on niin innostavaa, että ketään ei tarvitse hoputtaa tai pakottaa. Jos oma ääneni on käheä työpäivän jälkeen, minä en ole ehtinyt tai jaksanut suunnitella opetusta kunnolla. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ilmiöntekijät-kampanja, luokanopettaja Antti⠀⠀
Oma työni on muuttunut huomattavasti antoisammaksi samanaikaisopetuksen myötä. Työparini ovat ihan huippuja. Nyt voin jakaa hyvät hetket ja haasteet. Yleensä opettajuuden kuormittavimpia hommia ovat semmoiset asiat, joista ei puhuta. Jos tulee intuitio, jota ei voi sanoa ääneen tai jota ei osaa sanoittaa oikein. Kun on kollega lähellä, vastuu jakautuu.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Viime aikoina olen tehnyt kaverin kanssa Radioplaylle isyysaiheista podcastia nimeltä Isälokero. Käsittelemme perhe-elämään, isänä olemiseen ja ihmisyyteen liittyviä aiheita. En tiedä kumpi on vastapainona kummalle, työt vai harrastukset. Soitan bändissä myös. Sielläkin yhdessä tekeminen on se juttu, kokeminen ja tekeminen. Silloin musiikista vasta tulee merkityksellistä, kun tekee yhdessä.”

 

#nurmijärvionilmiö

#ilmiöntekijät

Takaisin listaukseen

Nurmijärven kunnassa työskentelee noin 1800 työntekijää. Eri ammattinimikkeitäkin on yli 200. #ilmiöntekijät-kampanja esittelee monipuolisesti Nurmijärven kunnan ammattilaisia.

Tutustu ilmiöntekijät-tarinoihin >>

Ilmiöntekijät