Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Ansaittua lomakauden alkua!

30.5.2020

Jo joutui armas aika – tai no miten sen nyt ottaa. Onhan se jotenkin joutunut, mutta eipä ole ollut kovin armasta tämä kevät. Pandemian vaikutuksia ei ole voinut väistää kukaan ja arkeen tulleet muutokset ovat varmasti vaatineet voimavaroja ja aiheuttaneet erilaisia paineita.

Jokin on kuitenkin niin kuin pitääkin – nimittäin kauniisti joka paikkaa, koristaa kukkanen. On hämmästyttävä, miten näkyviä ja tuntuvia kaikki kevään ja kesän merkit – puiden puhkeaminen kukkaan, lämpö, aurinko, tuoksut ovat tänä vuonna olleet. Miten oikea-aikaisesti kevät on nyt tullutkaan ja antanut meille voimaa selvitä tästä kaikesta ja jatkaa eteenpäin – kohti sitä kuuluisaa uutta normaalia.

Eletään viikonloppua, jolloin koulut päättyvät ja kesälomakausi alkaa. Kokemukset ovat osoittaneet, miten tärkeää on ollut, että koulutyötä päästiin vielä ennen lomaa toteuttamaan lähiopetuksessa. On tullut jälleen todennettua se, miten me ihmiset olemme yhteisöllisiä ja kaipaamme toisten ihmisten läheisyyttä, aitoa vuorovaikutusta ja kohtaamisia kaikkine ilmeineen, eleineen ja tunteineen – vaikka sitten edes kahden metrin etäisyydeltä.

Tärkeä oli kaikesta haasteellisuudestaan huolimatta, myös onnistunut kokemus etäopetuksesta. Nyt on osoitettu, että selviämme tilanteessa kuin tilanteessa. Kokemus on kannustanut pohtimaan myös sitä, miten etäopetuksen hyvistä puolista voitaisiin mahdollisesti hyötyä jatkossa opetustyön tukena, kunhan lainsäädäntö saadaan ajantasaiseksi.

Kevään 2020 lukuvuoden päättyminen on monella tavalla ikimuistoinen. Takana ovat poikkeukselliset ylioppilaskirjoitukset, poikkeukselliset jatko-opintohaut, poikkeuksellinen oppimisjakso ja vieläpä poikkeukselliset päättäjäiset. Poikkeuksellisuus ei kuitenkaan himmennä tämän kaiken arvoa ja merkitystä. Siniristilippu liehuu vähintään yhtä ylväänä päättäjäispäivän kunniaksi ja kakkua kannattaa tarjota vähän pienemmällekin valmistujaisjuhlaväelle.

Omasta ja Nurmijärven kunnan puolesta haluan toivottaa lämpimät onnittelut kaikille kevätjuhlaansa viettäville, sekä suuret kiitokset oppilaille, opettajille, vanhemmille, ohjaajille, varhaiskasvatuksen väelle, keittiönväelle, siivoushenkilökunnalle ja kaikille muille, jotka ovat taistelleet läpi tämän koronakevään. Näin Seitsemän veljeksen juhlavuonna voi kai todeta, että tämä on ollut meille yhdenlainen lukkarin koulu, jossa kylmä hiki ohimoillamme olemme päitämme raapineet. Mutta niin vain siitäkin selvittiin.

Pandemia ei kuitenkaan ole vielä ohi. Nurmijärvi kuuluu alueeseen, jossa tartuntojen määrä on laskenut, mutta esimerkiksi viime viikon aikana tartuntoja Nurmijärvellä todettiin Keski-Uudenmaan sotealueen runsain havaintomäärä.

Edessä on päättäjäisviikonloppu ja loma. Kesäkuun alusta pandemiarajoituksia edelleen höllennetään ja yhteiskunta avautuu vähä vähältä. Etäisyydet ja hygieniat lienevät kaikille itsestään selvyys, mutta on hyvä myös muistaa tarkkailla omaa vointiaan ja ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä terveydenhuoltoon, mikäli flunssan oireita ilmenee.

Päättäjäisviikonloppua silmällä pitäen poliisin suositus on, että lasten ja nuorten kanssa käydään kodeissa keskustelua juhlintaan liittyvistä riskeistä. Poliisi myös toivoo, että ulos juhlimaan lähtevien alaikäisten huoltajat olisivat tavoitettavissa puhelimitse juhlailtoina ja vastaisivat tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun. Puhelu kun voi tulla poliisilta tai nuorisotyöntekijältä, jotka yhteistyökumppaneiden kanssa päivystävät myös Nurmijärvellä päättäjäisviikonloppuna.

Iloista lomakauden alkua kaikille ja onnittelut vielä päättäjäispäiväänsä juhliville!

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä