Ajankohtaista

Kulttuuri, Monikkosali

Arja Korisevan joulukonsertti Monikkosalissa

16.11.2021

-Tuntuu aivan mahtavalta päästä taas tekemään joulukonserttikiertue, Arja Koriseva huokaa.

Laulaja joutui viime vuonna peruuttamaan joulukiertueensa koronan takia, mikä oli hänelle suuri pettymys. Samalla tavalla asian kokivat myös fanit, joiden viesti oli, ettei joulu tule ilman Arja Korisevan joulukonserttia. Tänä vuonna kiertue näyttäisi toteutuvan ja yksi ”Rakkaudesta jouluun” -konserteista kuullaan Monikkosalissa lauantaina 27.11.

Koriseva pitää joulukonserttikiertuetta olennaisena osana omaa jouluun valmistautumistaan. Muitakin tapoja joulurauhaan laskeutumiseen on.

-Jouluvalmistelut alkavat kotona jo marraskuussa jouluvalojen virittämisellä, kynttilöillä ja pipareiden leipomisella. Asumme maalla, jossa ei ole juurikaan valosaastetta, joten jouluvalot laitetaan aikaisin, laulaja kertoo.

Joulussa on Korisevan mielestä tärkeää antamisen ilo.

-Myös joulukonserteissa on kyse antamisesta ja saamisesta. En nouse lavalle vain laulamaan, vaan yhteiset kohtaamiset konserttiyleisön kanssa ovat tärkeä osa kokemusta.

Tänä vuonna Korisevan joulukiertue vierailee sekä kirkoissa että konserttisaleissa. Oman kiertueensa lisäksi Koriseva on mukana Lastenklinikan kummien JouluMielelle-konsertissa, jossa hän esittää kaksi kappaletta. Kahden joululaulun valitseminen monien hyvien laulujen joukosta tuotti Korisevalle vaikeuksia.

-Omissa joulukonserteissa ei onneksi tarvitse valita, vaan joululauluja saa laulaa sydämensä kyllyydestä, hän sanoo.

Todelliseksi jouluihmiseksi tunnustautuva Koriseva laulaa joululauluja konserttien lisäksi myös kotona osana omaa joulunviettoaan.

-Tapaninpäivänä, kun joululaulut loppuvat kuin seinään, sitä on jopa hieman harmissaan, että tässäkö tämä joulu nyt taas meni näin nopeaan.

Vaikka kaikki joululaulut ovat Korisevalle mieluisia, hän suostuu kuitenkin nostamaan esille muutaman itselleen tärkeän kappaleen.

-Jouluun niin vahvasti liittyvä antamisen ilo on läsnä “Varpunen jouluaamuna” -kappaleessa. Sitten on tietysti “En etsi valtaa loistoa”, jossa jo alkusoitto saa aikaan kylmät väreet. Ja totta kai iloiset joululaulut ovat myös tärkeitä. Ne tuovat hyvää mieltä, laulaja hymyilee.

La 27.11. klo 19 Arja Koriseva: Rakkaudesta jouluun. Pianistina Minna Lintukangas. Monikkosali, Kuntotie 7, Klaukkala. Järj. Nurmijärven kulttuuripalvelut. www.monikkosali.fi.

Takaisin listaukseen