Ajankohtaista

Kaikki

Aleksis Kiven patsaan lakitus

30.4.2020

Nurmijärvellä, maailman Aleksis Kivi -pääkaupungissa, vappuperinteisiin kuuluu Aleksis Kiven patsaan lakitus. Tänä vuonna kunta ei valitettavasti voi koronaviruksesta johtuen järjestää perinteikästä vappujuhlaa kuntalaisille. Aleksis saa kuitenkin lakkinsa tänäkin vuonna ja lakituksen voi katsoa alla olevasta humoristiselta videolta. Nurmijärven kunta ja Seitsemän veljestä 150 -juhlavuosi toivottavat kaikille hauskaa vappua 2020!

https://youtu.be/EXXLfMcv0Wg

Juhli kotona ja osallistu virtuaalivappuun

Sisäministeriö ja poliisi ovat käynnistäneet #virtuaalivappu-kampanjan. Se kannustaa ihmisiä viettämään vappua perinteistä poiketen verkossa ja kokoontumisrajoituksia noudattaen. Tarkoituksena on tarjota ihmisille vaihtoehtoisia tapoja viettää vappua yhteisöllisesti, mutta lähikontakteja välttäen.

Kaikki yli 10 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kiellettyjä. Myös tarpeetonta oleskelua yleisillä paikoilla tulee välttää. Tämä kielto koskee myös vapun viettoa. Näiden kokoontumisrajoitusten tarkoituksena on suojella ihmisiä koronaviruksen leviämiseltä.

Verkon vapputapahtumat löytyvät osoitteesta virtuaalivappu.fi. Sivustolle on kerätty ajanviettovinkit vappuaatolle ja vapun päivälle. Artistit, vaikuttajat, opiskelijajärjestöt, yhteisöt, yritykset ja kaupungit sekä kunnat ovat voineet ilmoittaa mukaan ilmaisia, kaikille avoimia vappu-livelähetyksiä. Vapun juhlintaa rajoittavien varotoimien tarkoituksena on suojata riskiryhmiä, terveydenhuollon kapasiteettia ja ihmisten henkiä.

 

Takaisin listaukseen