Ajankohtaista

Tapahtumat

Aleksis Kiven patsaalla juhlitaan jälleen vappuaattona

19.4.2022

Karnevaalitunnelmaa on ilmassa, kun kahden etänä vietetyn vapun jälkeen Aleksis Kiven patsaan lakitusta päästään vihdoin seuraamaan paikan päältä. Tänä vuonna yleisö on tervetullut patsasaukiolle nauttimaan keväisestä tunnelmasta vappuaattona 30.4. klo 15 alkaen.

Tapahtuman juontaa koomikko Heikki Vilja.

Nurmijärven kunnan tarjoamaa vappusimaa jakaa LC Kanerva Nurmijärvi ja Nurmijärven Kivi-juhlat ry:n grillistä voi puolestaan ostaa makkaraa ja munkkeja. Herkkujen lisäksi tarjolla on elävää musiikkia ja hersyvää komediaa. Vapputunnelmaa nostattaa Stand Up! ja Naurun tasapaino -ohjelmista tuttu koomikko Heikki Vilja, joka johdattaa yleisön päivän juhlallisuuksien läpi.

Aleksis Kiven patsas saa perusteellisen kevätpesun Nurmijärven Keskus VPK:n ja opiskelijajoukon avustamana. Pesua seuraa perinteeksi muodostunut patsaan lakitus, joka on järjestetty vapunaattona jo vuodesta 2006 lähtien. Tänä vuonna valkolakin putipuhtaan Kiven päähän asettavat Nurmijärven lukion oppilaskunnan hallituksen valiojoukko.

Kunnan vappupuheen ohella luvassa on keväistä musiikkia. Cantica-kuoro aloittaa päivän ohjelman kahdella lauluesityksellä ja lopuksi lavalle nousee Nurmijärven puhallinorkesteri. Orkesterin säestyksellä voi laittaa halutessaan jalalla koreasti, sillä Aleksis Kiven patsaan ympärillä on myös tilaa tanssia.

La 30.4. klo 15–16, Aleksis Kiven patsaan lakitus

Aleksis Kiven patsasaukio, Punamullantie 1, Nurmijärvi
Vapaa pääsy
Järj. Nurmijärven kunta

Aleksis Kiven patsaan lakitus

 

Takaisin listaukseen