Ajankohtaista

Kaikki

Aleksis Kiven koti avoinna 10.-11.10.

2.10.2020

Aleksis Kiven lapsuudenkoti Palojoella on avoinna viikonloppuna 10.-11.10. Museossa pääsee tutustumaan kansalliskirjailijaan monipuolisesti. Hänen elämänvaiheisiinsa voi perehtyä kymmenessä minuutissa katsomalla Aleksis Kiven askelissa –lyhytelokuvan. Museossa voi myös kuunnella Kiven tekstejä.

Metsämiehen lauluja Suomenmaalle

Lauantaina klo 13 oopperalaulaja Matti Pasanen esittää Aleksis Kiven runoihin säveltämiään lauluja. Metsämiehen lauluja Suomenmaalle –esitykseen kuuluu viisi tuttua runoa. Kiven teosten ihailija Matti Pasasen ensiesiintyminen Kiven kodilla tapahtui 1960-luvun alussa, jolloin hän 7-vuotiaana museovierailulla käydessään innostui laulamaan yläkerran portaissa Kiven Metsämiehen laulun. Palkinnoksi laulustaan hän sai Aleksis Kiven elämää käsittelevän Pilvilaiva-teoksen ja omenan pihan omenapuusta.

Esityksen kesto on noin 15 minuuttia ja se järjestetään museon pihassa.

Draamaopastus

Sunnuntaina klo 13 on perinteinen draamaopastus ”Pappihan pojasta piti tulla”. Kivi-juhlien näyttelijöiden vetämässä draamaopastuksessa eletään kesää 1858. 23-vuotias Aleksis Stenvall on kesänvietossa lapsuudenkodissaan Palojoella, kun joukko ystäviä Helsingistä tulee häntä tervehtimään. Aleksista ei kuitenkaan näy, ja häntä etsiskellessään perheen äiti Annastiina Stenvall kertoo perheen elämästä Palojoella ja muistelee Aleksiksen lapsuusaikoja.

Draamaopastus esitetään tänä vuonna poikkeuksellisesti ulkona. Opastus alkaa Kiven kodin pihasta ja päättyy Taaborinvuorelle.

La 10.10. ja su 11.10. klo 11-16 Aleksis Kiven koti ja Kekkurin museokauppa ja kahvikioski avoinna. Museoon sisälle pääsee kerrallaan maksimissaan 10 henkilöä.

La 10.10. klo 13 Oopperalaulaja Matti Pasanen: Metsämiehen lauluja Suomenmaalle

Su 11.10. klo 13 Pappihan pojasta piti tulla –draamaopastus

Vapaa pääsy.

Aleksis Kiven koti, Palojoentie 271, Palojoki
www.nurmijarvi.fi/museo

Takaisin listaukseen