Millaista on asua Nurmijärvellä

Ymmärrä ilmiötä, lue Nurmijärvi-barometriä!

Tervetuloa Nurmijärvi-ilmiön alkujuurille, ymmärtämään ilmiötä!
Et ole muuten ainoa, joka pohtii Nurmijärvelle muuttoa. Vuonna 2020 Nurmijärven asukasluku kasvoi 674 uudella asukkaalla. Tämä tarkoittaa 1,6 prosentin väestönkasvua. Ja tulijoita on riittänyt myös vuodelle 2021.

”Vastaavanlaista kasvuvauhtia koettiin viimeksi 2000-luvulla Nurmijärvi-ilmiön villeinä vuosina. On kuitenkin syytä muistaa se, että Nurmijärven väestö on kasvanut tasaisesti läpi mittausvuosien. Joskus rytisten, joskus maltillisemmin, mutta kunta on aina kasvanut”, Nurmijärven kunnan erikoissuunnittelija Katriina Ahokas kertoo. 

Asukasluvun muutos 2020

Osaltaan kasvua siivitti runsas asuntorakentaminen. Vuonna 2020 Nurmijärvelle valmistui 484 uutta kotia. Suureen määrään vaikuttivat erityisesti jo edellisvuonna aloitettujen kerrostalokohteiden valmistuminen vuoden 2020 aikana. Myös vanhassa asuntokannassa, erityisesti omakotitaloissa, kauppa kävi kuumana.  

Vuonna 2020 Nurmijärvellä syntyi 382 lasta ja syntyneiden määrä oli Nurmijärvellä edelleen Helsingin seudun parhaimmistoa. Myös paljon mediassa puhuttanut luonnollinen väestönkasvu oli Nurmijärvellä selvästi plussan puolella.

Vuosi 2021 on jatkunut siitä, mihin vuosi 2020 päättyi. Uusimpien Nurmijärvi-barometrien mukaan muuttoliikehdintä Nurmijärvelle ja muihin Helsingin seudun kehyskuntiin on jatkunut vilkkaana.

Tervetuloa perehtymään syvällisemmin Nurmijärvi-barometriin!