Heinoja

Tutustu tulevaan naapurustoosi

Heinojan asuinalue sijaitsee Kirkonkylän keskustan ja sen palveluiden läheisyydessä. Alueen rakentamistapaohjeen tavoitteen mukaisesti alueesta on syntymässä omaperäinen, vetovoimainen ja taajamakuvallisesti korkeatasoinen asuinalue. Heinoja sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Kirkonkylän keskustasta.

Pariskunta seisoo hymyillen omakotitalon terassilla.

Hyvänkokoiset ja kohtuuhintaiset omakotitontit jättävät tilaa myös elämälle. Ehkäpä nyt voit toteuttaa unelmasi omasta työhuoneesta tai upeasta puutarhasta?

Huikeat harrastusmahdollisuudet

Heinojan ainutlaatuinen alue tarjoaa rajattomasti mahdollisuuksia joka askeleelle. Oli intohimosi sitten vaellus, luistelu, hiihto, yleisurheilu, keilaus, padel, uinti tai frisbeegolf, Nurmijärvi on täynnä aktiviteetteja ja harrastusmahdollisuuksia, jotka saavat sydämesi sykkimään.

Seitsemän veljeksen vaellusreitti kulkee Heinojan asuinalueen läpi. Kannattaa suunnata esimerkiksi Heinojasta löytyville hiidenkirnuille tai lyhyelle päiväretkelle, ja Nurmijärven 33 km pitkä reitti mahdollistaa useammankin päivän patikoinnin.

Metsässä oleva hiidenkirnu, jonka vieressä istuu kaksi ihmistä kyykyyssä.

Krannilan tekojäärata houkuttelee luistelijoita, ja kesällä siellä pelataan pesäpalloa.

Hiihtäjille löytyy erilaisia latuja ja haasteita Alhonniitusta Parkkimäen jyrkkiin nousuihin. Parkkimäen urheilukenttä tarjoaa paikan yleisurheilulle ja jalkapallolle, ja sen ulkoilureitit ja hiihtoladut lähtevät suoraan kentältä.

Maaniitun – Ihantolan urheilualue tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ympäri vuoden, frisbeegolfista jalkapalloon. Alueelta on hyvät ulkoilureittiyhteydet Vantaanjoelle ja Myllykosken luonnonkauniille ulkoilualueille, jossa koko perhe voi nauttia liikkumisesta ja ulkoilusta.

Kirkonkylästä löydät tyylikkään keilahallin biljardipöytineen sekä suositun padelhallin. Rajamäen palkittuun uimahalliin on vain 10 minuutin ajomatka Heinojasta. Golfia harrastaville suosittelemme Nurmijärvi Golfin kenttää, joka on parikymmenen minuutin ajomatkan päässä Heinojasta.

Monipuoliset kaupalliset ja kunnan palvelut

Kirkonkylässä on kaikki mitä ihminen tarvitsee hyvään elämään. Ruokakaupat (S-market, K-Supermarket, Lidl, K-kauppa) löytyvät omalta kylältä. Myös torilla voi tehdä ostoksia. Lisäksi Kirkonkylästä löytyvät Tokmanni, Alko, Nurmijärven kirja -kirjakauppa ja Kelloliike ja valokuvaamo sekä Suomen rokkaavin elokuvateatteri Kino Juha. Ravintoloissa ja kahviloissa voi sammuttaa nälkänsä ja janonsa. Voit tutustua Nurmijärven kahviloihin ja ravintoloihin Visit Nurmijärven kotisivuilla.

Kirkonkylä on Nurmijärven hallinnollinen keskus. Kunnanvirasto sijaitsee Kirkonkylän keskustassa, samoin kuin Nurmijärven terveyskeskus, jossa palveluja tarjoaa Keski-Uudenmaan hyvinvointialue Keusote.

Kirkonkylässä sijaitsee viisi kunnallista, kolme yksityistä päiväkotia ja Maaniitun leikkipuisto. Voit tutustua Kirkonylän ja muihin Nurmijärven kunnallisiin päiväkoteihin kunnan kotisivuilla.  

Kirkonkylän alueella sijaitsee seitsemän koulua, joista yksi on yläkoulu ja yksi erityiskoulu. Lisäksi Kirkonkylässä sijaitsee Nurmijärven lukion toimipiste. Lisätietoa opetuksesta ja koulutuksesta kunnan kotisivulla.

Upeasti peruskorjatussa pääkirjastossa viihtyvät niin nuoret kuin vanhemmatkin kuntalaiset. Kirjastossa on näyttelytila Galleria Ville ja kirjastossa järjestetään monipuolisia tapahtumia.

Pääkirjasto

Nurmijärvellä toimii aktiivinen ja rohkea kansalaisopisto Nurmijärven Opisto, jonka lisäksi opistossa toimivat taiteen perusopetuksen koulut: Nurmijärven käsityökoulu, Nurmijärven kuvataidekoulu ja Jukolan musiikkikoulu. Paikallishistoriaan pääsee uppoutumaan Nurmijärvi-taiteen museossa!

Nurmijärven kaunis puukirkko on rakennettu 1793. Aleksis Kiven rippikirkkonakin tunnettu kirkko on kunnan ylpeyden aihe. Kesäisin kirkon yhteydessä toimii kesäkahvila.

Nurmijärven kirkko

Kirkonkylän kupeessa, ihanteellisella sijainnilla Helsinki-Tampere -moottoritien liittymässä, sijaitsee Ilvesvuoren yritysalue, jossa toimii reilut 50 yritystä työllistäen noin 400 henkilöä.