Kylänpää

Tutustu tulevaan naapurustoosi

Rakentuuko unelmien kotisi luonnonläheiseen Kylänpäähän? Lapsiystävällisessä Kylänpäässä voit asua omakotitalossa tai paritalossa aivan Rajamäen keskustan tuntumassa.

Kylänpäästä on lyhyt matka kouluihin, päiväkoteihin sekä kauppoihin ja se sijaitsee Kylänpään keskeisen puistoalueen äärellä. Puiston kautta on hyvät viheryhteydet edelleen Rajamäen laajoille ulkoilualueille, reiteille ja laduille sekä uimahallille. Luonnossa kulkevat upeat ulkoilureitit ja harrastusmahdollisuudet mahdollistavat aktiivisen elämän.

Kylänpäässä vesi on elementtinä läsnä monella tapaa: naapuruston maamerkkinä toimivat komeat hulevesiuomat ja lähikauppasi on kauppakeskus Lähteessä. Eikä kotoasi ole pitkä matka myöskään kristallinkirkkaalle Sääksjärven lähteelle.

Huikeat harrastusmahdollisuudet

Kylänpäässä harrastaminen on helppoa. Valaistut hiihtoladut ja lenkkipolut lähtevät kotioveltasi. Kävelymatkan päässä sijaitsee palkittu Rajamäen uimahalli altaineen, kuntosaleineen ja ryhmäliikuntatunteineen.

Läheiseltä urheilualueelta löytyvät futaajille yhteensä 2,5 hehtaarin nurmialue, tekonurmikenttä sekä hiekkakenttä. Urheilualueella ovat myös valaistu kuntorata/hiihtolatu, tennis- ja koripallokentät, yleisurheilun suorituspaikkoja, luistinrata ja jääkiekkokaukalo, frisbeegolfrata ja skeittipuisto.

Kiljavannummella on noin 35 kilometriä helppokulkuisia ulkoilureittejä. Siellä voit niin lenkkeillä, maastopyöräillä kuin hiihtääkin – tai vaan ihan nautiskella luonnonrauhasta ja -antimista.

Kiljavalta löydät myös helmemme, kristallinkirkkaan Sääksjärven, näin nurmijärveläisittäin sanottuna Sääksin. Nähtävää ja koettavaa Sääksissä riittää. Hiekkarannalla (Sääksjärventie 30, Kiljava), jota on sanottu Suomen upeimmaksi uimarannaksi, voi viettää ikimuistoisen päivän, jos toisenkin. Lisätietoa Sääksistä Visit Nurmijärvi-sivustolta.

Kaupallisia ja kunnan palveluita

Kylänpään lähipalvelut löytyvät alueella sijaitsevasta kauppakeskus Lähteestä, ja Rajamäen keskustan muut kaupalliset palvelut, kuten kahvilat ja lounasravintolat, ovat kävelymatkan päässä. Kävelymatkan päässä ovat myös kunnan palvelut, kuten koulut, kirjasto, terveysasema ja linja-autoasema.

Kylänpään alueella on tarjolla varhaiskasvatusta 0-5 vuotiaille Kylänpään päiväkodissa. Lisäksi Kylänpäässä on uudehko, puurakenteinen Metsolan päiväkoti, joka toimii tällä hetkellä esiopetusyksikkönä. Rakennuksen julkisivu kiinnittää huomion: kolmionmuotoinen puurakennus, jonka seiniä komistavat kaarevat ikkunat. Rakennus olikin Puupalkinto-ehdokkaana vuoden puurakennukseksi vuonna 2021.

Lisätietoa varhaiskasvatuksesta, avoimista päiväkodeista ja kerhoista löytyy kunnan verkkosivuilta.

Rajamäellä on tällä hetkellä kaksi ala-astetta: Länsikaaren ja Rajamäen koulu. Lisäksi löytyy yläaste, Seitsemän veljeksen koulu sekä Nurmijärven lukion Rajamäen toimipiste. Rajamäelle on rakenteilla upea Rajamäen kampus, johon tulee tilat perusopetuksen 6.–9. vuosiluokille, noin 600 oppilaalle sekä liikuntatilat. Rakennukset valmistuvat vuoden 2025 aikana, ja pihatyöt sekä loput purkutyöt kesällä 2026. Lisätietoa opetuksesta ja kouluista kunnan verkkosivuilla.