Muuta lähilandelle

Sivistystä vauvasta vaariin

Päiväkodit ja koulut

Kirkonkylä

Kirkonkylässä sijaitsee viisi kunnallista päiväkotia ja esiopetusyksikköä, kolme yksityistä päiväkotia ja Maaniitun leikkipuisto. Voit tutustua Kirkonylän ja muihin Nurmijärven kunnallisiin päiväkoteihin kunnan kotisivuilla.  

Kirkonkylän alueella sijaitsee seitsemän koulua, joista yksi on yläkoulu ja yksi erityiskoulu. Lisäksi Kirkonkylässä sijaitsee Nurmijärven lukion toimipiste.

Klaukkala

Klaukkalassa sijaitsee 13 kunnallista päiväkotia ja esiopetusyksikköä, neljä yksityistä päiväkotia ja Suopolun avoin päiväkoti sekä kohtaamispaikka Suopolun tupa.

Klaukkalan alueella sijaitsee yhdeksän koulua ja kolme erillistä toimipistettä. Kouluista kaksi on yläkouluja, yksi yhtenäiskoulu ja loput alakouluja. Vendlaskolan on ruotsinkielinen koulu. Lisäksi Klaukkalassa sijaitsee yksityinen lukio Arkadian yhteislyseo.

Rajamäki

Rajamäessä sijaitsee kuusi kunnallista päiväkotia ja esiopetusyksikköä, yksi yksityinen päiväkoti ja Rajamäen avoin päiväkoti.

Rajamäen alueella sijaitsee neljä koulua, joista yksi on yläkoulu. Rajamäellä sijaitsee Nurmijärven lukion Rajamäen toimipiste. Rajamäen alueella sijaitsee myös erityiskoulu Majakan koulu.

Aktiivinen kansalaisopisto

Nurmijärvellä toimii aktiivinen ja rohkea kansalaisopisto Nurmijärven Opisto, jonka lisäksi opistossa toimivat taiteen perusopetuksen koulut: Nurmijärven käsityökoulu, Nurmijärven kuvataidekoulu ja Jukolan musiikkikoulu. Opistolla on toimintaa kaikissa taajamissa.

Kirjastot

Nurmijärven pääkirjasto sijaitsee Kirkonkylässä osoitteessa Punamullantie 1. Upeasti peruskorjatussa kirjastossa viihtyvät niin nuoret kuin vanhemmatkin kuntalaiset. Kirjastossa on näyttelytila Galleria Ville.

Klaukkalan kirjasto sijaitsee osoitteessa Kuonomäentie 2. Klaukkalan kirjastossa on näyttelytila Toivo sekä näyttelyseinä Tyyne, jonka voi varata itselleen kaikki taiteenharrastajat.

Rajamäen kirjasto sijaitsee osoitteessa Kiljavantie 1. Kaikissa Nurmijärven kirjastoissa järjestetään monipuolisia tapahtumia, joihin voi tutustua kirjastojen kotisivuilla.